Barcelona bjuds in till MFF-fest

Malmö FF har reserverat 10 miljoner kronor för att locka ett internationellt fotbollslag till jubileumsfesten på Malmö Arena 2010. Kanske Barcelona och en viss Malmöson kan komma rent av…

- Varför inte? Det kostar ju inget att bjuda in…säger MFF:S vd, Pelle Svensson, i en intervju i Kvällsposten. Tillsammans med styrelseordförande Bengt Madsen framträder Pelle Svensson och berättar om tillvaron i Sveriges rikaste fotbollsförening.

Nu tar klubben sats inför 2010. En bra höstspurt räddade facit i år efter en i övrigt tämligen bedrövlig säsong. Men nu har optimismen återvänd och Madsen-Svensson hävdar att hela ledningen avgår nästa år om det inte blir en topplacering för Malmö FF.

Kravprofil innan Hasse Borg ersätts

De försvarar tränaren Roland Nilsson och de kommenterar sportchefen Hasse Borgs avgång. 

- Han lämnar sitt jobb vid årsskiftet, men kommer att stanna för att hjälpa sin efterträdare. Vem det blir har vi ingen aning om eftersom vi inte diskuterat namn ännu. Vi ska i stället göra upp en kravprofil.

MFF:s strålande ekonomi skapar också frågor – som den om det är viktigast med fotbollsresultaten eller det ekonomiska utfallet?

- Ingen tvekan. Hela MFF:s existens bygger på de idrottsliga resultaten. Men de förutsätter en god ekonomi. En sak är dock kristallklar. Syftet för Malmö FF är inte att tjäna pengar, fastslår Madsen-Svensson.

Bengt Madsen har varit med länge nu. Hur länge blir du kvar?

- Jag ska ta mig en ordentlig funderare nu på hur jag ska göra, säger Madsen mot bakgrund av ryktet att han ska avgå som ordförande efter 100-årsjubileet.

Madsen ska gå

- Jag är 67 år och kan, enligt stadgarna, sitta tre år till, men så blir det inte. Jag kommer att gå innan dess, men jag ser fram emot jubileumsåret med mottagningar, festligheter och toppfotboll, fortsätter Madsen.

MFF har bestämt att bjuda in ett av Europas absolut bästa. Många önskar få se Barcelona, kan det tänkas?

- Det kommer att kosta tio miljoner att ta hit dem, men publiken, sponsorerna och vi i MFF får väl betala, säger Madsen i Kvällsposten.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.