Barcelona bjuds in till MFF-fest

Malmö FF har reserverat 10 miljoner kronor för att locka ett internationellt fotbollslag till jubileumsfesten på Malmö Arena 2010. Kanske Barcelona och en viss Malmöson kan komma rent av…

- Varför inte? Det kostar ju inget att bjuda in…säger MFF:S vd, Pelle Svensson, i en intervju i Kvällsposten. Tillsammans med styrelseordförande Bengt Madsen framträder Pelle Svensson och berättar om tillvaron i Sveriges rikaste fotbollsförening.

Nu tar klubben sats inför 2010. En bra höstspurt räddade facit i år efter en i övrigt tämligen bedrövlig säsong. Men nu har optimismen återvänd och Madsen-Svensson hävdar att hela ledningen avgår nästa år om det inte blir en topplacering för Malmö FF.

Kravprofil innan Hasse Borg ersätts

De försvarar tränaren Roland Nilsson och de kommenterar sportchefen Hasse Borgs avgång. 

- Han lämnar sitt jobb vid årsskiftet, men kommer att stanna för att hjälpa sin efterträdare. Vem det blir har vi ingen aning om eftersom vi inte diskuterat namn ännu. Vi ska i stället göra upp en kravprofil.

MFF:s strålande ekonomi skapar också frågor – som den om det är viktigast med fotbollsresultaten eller det ekonomiska utfallet?

- Ingen tvekan. Hela MFF:s existens bygger på de idrottsliga resultaten. Men de förutsätter en god ekonomi. En sak är dock kristallklar. Syftet för Malmö FF är inte att tjäna pengar, fastslår Madsen-Svensson.

Bengt Madsen har varit med länge nu. Hur länge blir du kvar?

- Jag ska ta mig en ordentlig funderare nu på hur jag ska göra, säger Madsen mot bakgrund av ryktet att han ska avgå som ordförande efter 100-årsjubileet.

Madsen ska gå

- Jag är 67 år och kan, enligt stadgarna, sitta tre år till, men så blir det inte. Jag kommer att gå innan dess, men jag ser fram emot jubileumsåret med mottagningar, festligheter och toppfotboll, fortsätter Madsen.

MFF har bestämt att bjuda in ett av Europas absolut bästa. Många önskar få se Barcelona, kan det tänkas?

- Det kommer att kosta tio miljoner att ta hit dem, men publiken, sponsorerna och vi i MFF får väl betala, säger Madsen i Kvällsposten.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.