Barcelona bjuds in till MFF-fest

Malmö FF har reserverat 10 miljoner kronor för att locka ett internationellt fotbollslag till jubileumsfesten på Malmö Arena 2010. Kanske Barcelona och en viss Malmöson kan komma rent av…

- Varför inte? Det kostar ju inget att bjuda in…säger MFF:S vd, Pelle Svensson, i en intervju i Kvällsposten. Tillsammans med styrelseordförande Bengt Madsen framträder Pelle Svensson och berättar om tillvaron i Sveriges rikaste fotbollsförening.

Nu tar klubben sats inför 2010. En bra höstspurt räddade facit i år efter en i övrigt tämligen bedrövlig säsong. Men nu har optimismen återvänd och Madsen-Svensson hävdar att hela ledningen avgår nästa år om det inte blir en topplacering för Malmö FF.

Kravprofil innan Hasse Borg ersätts

De försvarar tränaren Roland Nilsson och de kommenterar sportchefen Hasse Borgs avgång. 

- Han lämnar sitt jobb vid årsskiftet, men kommer att stanna för att hjälpa sin efterträdare. Vem det blir har vi ingen aning om eftersom vi inte diskuterat namn ännu. Vi ska i stället göra upp en kravprofil.

MFF:s strålande ekonomi skapar också frågor – som den om det är viktigast med fotbollsresultaten eller det ekonomiska utfallet?

- Ingen tvekan. Hela MFF:s existens bygger på de idrottsliga resultaten. Men de förutsätter en god ekonomi. En sak är dock kristallklar. Syftet för Malmö FF är inte att tjäna pengar, fastslår Madsen-Svensson.

Bengt Madsen har varit med länge nu. Hur länge blir du kvar?

- Jag ska ta mig en ordentlig funderare nu på hur jag ska göra, säger Madsen mot bakgrund av ryktet att han ska avgå som ordförande efter 100-årsjubileet.

Madsen ska gå

- Jag är 67 år och kan, enligt stadgarna, sitta tre år till, men så blir det inte. Jag kommer att gå innan dess, men jag ser fram emot jubileumsåret med mottagningar, festligheter och toppfotboll, fortsätter Madsen.

MFF har bestämt att bjuda in ett av Europas absolut bästa. Många önskar få se Barcelona, kan det tänkas?

- Det kommer att kosta tio miljoner att ta hit dem, men publiken, sponsorerna och vi i MFF får väl betala, säger Madsen i Kvällsposten.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Vänsterpartiet vill införa miljardstöd till idrotten för att modernisera idrottsplatser och idrottshallar som byggdes under miljonprogramsåren. Det kan bli den katalysator som behövs för att möta ett stort behov hos majoriteten av Sveriges kommuner och skapa plats för framtidens idrott, är en bedömning från RF.

Hockeyallsvenskans 14 klubbar och Hockeyettans 46 klubbar går mot två tunga nederlag då ledamöter till Svenska Ishockeyförbundets årsmöte samlas på lördagen. Bakslag som ytterligare ökar sprickan i svensk ishockey, och som försvagar den grundsten som svensk ishockey vilar på – breddverksamheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Basketföreningen Dolphins har ett mycket förmånligt avtal med sportvarukedjan Stadium – och nu har parterna enats om en förlängning. Men så är också båda hemmahörande i Norrköping. 

Stadium förlänger samarbete med Dolphins och fortsätter som namnsponsor till Stadium Arena, en av basket-Sveriges finaste hallar. Avtalet sträcker sig tio år framåt i tiden, till och med 2028.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Ajax 19-årige lagkapten Matthijs De Ligt är världens mest eftersökta fotbollsspelare. Enligt spanska tidningen Sport är läget så här: Barcelona bjuder 65 miljoner kronor i årslön. Juventus 108 miljoner om året och Paris Saint Germain fyra miljoner i veckan, 192 miljoner om året under fem år. Något svar finns ännu inte.