Barcelona bjuds in till MFF-fest

Malmö FF har reserverat 10 miljoner kronor för att locka ett internationellt fotbollslag till jubileumsfesten på Malmö Arena 2010. Kanske Barcelona och en viss Malmöson kan komma rent av…

- Varför inte? Det kostar ju inget att bjuda in…säger MFF:S vd, Pelle Svensson, i en intervju i Kvällsposten. Tillsammans med styrelseordförande Bengt Madsen framträder Pelle Svensson och berättar om tillvaron i Sveriges rikaste fotbollsförening.

Nu tar klubben sats inför 2010. En bra höstspurt räddade facit i år efter en i övrigt tämligen bedrövlig säsong. Men nu har optimismen återvänd och Madsen-Svensson hävdar att hela ledningen avgår nästa år om det inte blir en topplacering för Malmö FF.

Kravprofil innan Hasse Borg ersätts

De försvarar tränaren Roland Nilsson och de kommenterar sportchefen Hasse Borgs avgång. 

- Han lämnar sitt jobb vid årsskiftet, men kommer att stanna för att hjälpa sin efterträdare. Vem det blir har vi ingen aning om eftersom vi inte diskuterat namn ännu. Vi ska i stället göra upp en kravprofil.

MFF:s strålande ekonomi skapar också frågor – som den om det är viktigast med fotbollsresultaten eller det ekonomiska utfallet?

- Ingen tvekan. Hela MFF:s existens bygger på de idrottsliga resultaten. Men de förutsätter en god ekonomi. En sak är dock kristallklar. Syftet för Malmö FF är inte att tjäna pengar, fastslår Madsen-Svensson.

Bengt Madsen har varit med länge nu. Hur länge blir du kvar?

- Jag ska ta mig en ordentlig funderare nu på hur jag ska göra, säger Madsen mot bakgrund av ryktet att han ska avgå som ordförande efter 100-årsjubileet.

Madsen ska gå

- Jag är 67 år och kan, enligt stadgarna, sitta tre år till, men så blir det inte. Jag kommer att gå innan dess, men jag ser fram emot jubileumsåret med mottagningar, festligheter och toppfotboll, fortsätter Madsen.

MFF har bestämt att bjuda in ett av Europas absolut bästa. Många önskar få se Barcelona, kan det tänkas?

- Det kommer att kosta tio miljoner att ta hit dem, men publiken, sponsorerna och vi i MFF får väl betala, säger Madsen i Kvällsposten.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.