2 miljoner på spel i Marbella

2 miljoner kronor finns i prispotten när Copa Del Sol inleds i Marbella i dag. Nordens främsta fotbollslag utmanas av två ryska lag. TV4 Sport sänder ett flertal av matcherna.

3-9 februari spelas Copa Del Sol i Marbella och Malaga och deltagande lag är förutom Elfsborg och Kalmar FF även Rosenborg och Molde från Norge, FC Köpenhamn och Odense från Danmark samt CSKA Moskva och Sjachtar Donetsk från Ryssland.

Svenskbaserade IEC in Sports har sålt tv-rättigheterna till turneringen och matcherna kommer att visas i en rad tv-kanaler. Utöver TV4Sport även norska TV2 Sport, danska Canal9, ryska NTV+ och TRK i Ukraine.

IEC har också ansvaret för turneringen tillsammans med det norska företaget Phoenix och spanska Footboll Impact som båda jobbar med idrottsevenemang.

Eftersom Rosenborg medverkar finns också svenske förbundskaptenen Erik Hamrén på plats. 

Fakta

Cop del Sol

Så här sänder TVSport

Onsdag 3 februari
17:00 Molde-Shahktar Donetsk
19:30 Kalmar- FC Köpenhamn

Torsdag 4 februari
17:00 Elfsborg-CSKA Moskva
19:30 Odense-Rosenborg, sänds i efterhand

Fredag 5 februari
17:00 FC Köpenhamn-Shahktar Donetsk
19:30 Kalmar-Molde

Lördag 6 Februari
11:30 Rosenborg-CSKA Moskva
14:00 Elfsborg-Odense

Måndag 8 februari
17:00 FC Köpenhamn-Molde
19:30 Kalmar-Shahktar Donetsk

Tisdag 9 februari
17:00 Odense-CSKA Moskva
19:30 Elfsborg-Rosenborg

Torsdag 11 februari
17:00 placeringsmatch
21:00 placeringsmatch, sänds i efterhand

Fredag 12 februari
17:00 placeringsmatch
21:30 placeringsmatch, sänds i efterhand

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.