Handbolls-VM på spåret

Ett Öresundståg – helt klätt i Handbolls-VM:s färger och manér – rullar nu i Sydsverige och i Danmark. En ökad PR behövs eftersom det kommer rapporter om för många överblivna biljetter.

Biljetterna till VM-matcherna i Östergötland i mitten av januari säljs inte i den omfattning som arrangörerna hade hopp om.

Sålt dåligt med biljetter

- Helt nöjd är jag inte, men samtidigt vill jag inte påstå att läget är katastrofalt. Här i Norrköping har biljettförsäljningen gått hyggligt medan det är lite sämre i Linköping, säger lokale VM-generalen Hans Furuheim till 24nt.

I Himmelstalundshallen i Norrköping är dryga 1 500 biljetter sålda till varje match medan det till varje match i Cloetta Center i Linköping bara är sålt runt 1 000 biljetter.

- Jag hade hoppats på mycket större intresse i Linköping, i Norrköping har jag tänkt mig mellan 2 000 och 3 000 åskådare och där hamnar vi nog, säger Furuheim.

Inte mindre än 15 matcher spelas i Norrköping och Linköping den 14-20 januari.

Handbollens eget PR-tåg

Nu ska Handbollståget få temperaturen att stiga inför VM. Tåget består av tre vagnar med den första och den sista är blå-gula, medan den mittersta är danskt röd-vit.

- Handbolls-VM är det största som händer i Skandinavien 2011 och vi vill gärna hitta lite ovanliga sätt att marknadsföra mästerskapet, säger Ola Richardsson, marknadsförings- och kommunikationschef för Handbolls-VM 2011.

VM-arenorna ligger i Sydsverige och en stor del av dessa nås på ett snabbt och miljövänligt sätt med Öresundståg.

- Det är extra roligt att VM och Öresundståg tillsammans har kunnat "klä" ett tåg i Handbolls-VM:s färger och manér.

Stjärnor är avbildade

- Vi ser mycket positivt på ett samarbete med Handbolls-VM 2011, ett stort och viktigt arrangemang för Sverige, säger Gunnar Wulff, vd för Öresundståg AB.

Öresundstågen går mellan flera av spelorterna med många avgångar till Malmö, Lund, Kristianstad och Göteborg. Till Malmö Arena, som ligger i direkt anslutning till Hyllie nya station, kan man åka direkta Öresundståg från många orter i Sverige och från Danmark

Landslagsspelarna som är avbildade på tåget är Dalibor Doder, Kim Andersson och Jonas Larholm.

Fakta

  • Handbolls-VM spelas 13-30 januari 2011.
  • 24 lag från världens alla kontinenter deltar.
  • Mästerskapet inleds med gruppspel – fyra grupper med sex lag i varje.
  • Efter det följer huvudrundan i två grupper med sex lag i varje.
  • Finalen, och en av två semifinaler, spelas i Malmö Arena. Den andra semifinalen spelas i Kristianstad.
  • VM-städer är Malmö, Lund, Kristianstad, Göteborg, Jönköping, Linköping, Norrköping och Skövde.

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Kommuner över hela Sverige söker ständigt mer information runt idrottsturism och undrar hur beteendegrunderna ser ut. Var börjar man och hur utvecklas formerna för ett samspel med föreningar? återkommer som frågor. I  Lund har man kommit en bra bit på väg.  Att locka för att starta kreativiten ska ske via evenemangsstöd.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.