Seglarfest mitt inne i Stockholm

Så här nånting är det tänkt att det ska se ut vid nya Nya Race Village som ska byggas i Galärparken på Djurgården, mellan Junibacken och Vasamuseet, den 6 juli. Då startar årets Gotland Runt och en seglarfest tar sin början i Stockholm.

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, (KSSS), rättighetsägare och arrangör av ÅF Offshore Race (tidigare Gotland Runt), flyttar in starten till Stockholm och går i samband med detta in i ett tätt samarbete med event- och livekommunikationsbyrån Fieldwork som får uppgiften att göra evenemangsområdet.

Utvecklingen av nya Race Village Stockholm är ett led i den stegvisa flytten av starten av ÅF Offshore Race från Sandhamn till Stockholm. Målet är att skapa en attraktiv miljö för seglare, publik och sponsorer.

- Jag har följt KSSS och Gotland Runt under många år och tycker att det som nu sker är fantastiskt. Vi har sedan ca fem år tillbaka arbetat tillsammans med Swedish Open i Båstad på ett liknande sätt, säger Claes Lindström VD på Fieldwork.

Under ÅF Offshore Race 2011 används två startplatser och Race Villages, en i Sandhamn och en i Stockholm. Under 2012 startar samtliga klasser i Stockholm.

Tävlingen består av tre klasser, den tradionella där de flesta startar i Sandhamn, Classic och nyheten Coastal. Med just Coastal vill KSSS locka fler att kappsegla även om man inte äger en stor segelbåt och har erfarenhet av havskappsegling sedan tidigare. Bansträckningen håller sig nära kusten men framförallt får man som deltagare i Coastal ta del av festen inne i Stockholm!

Breddseglare (inte verifierad)

fre, 2011-06-10 09:27

1. Vansinnigt

Visst, visa upp flaggskepp med finansvärldens guldgossar ombord, så göder vi myten om en överklassport! Långt ifrån den vardag 99% av de riktiga kappseglarnas värld! Vem är intresserad av att se Wallenberg coh kungens kompisar snedsegla ut ur Stockholms hamn och skärgård? Löjligt! Det här skapar bara en negativ bild av seglingen som få vill ha!

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.