Seglarfest mitt inne i Stockholm

Så här nånting är det tänkt att det ska se ut vid nya Nya Race Village som ska byggas i Galärparken på Djurgården, mellan Junibacken och Vasamuseet, den 6 juli. Då startar årets Gotland Runt och en seglarfest tar sin början i Stockholm.

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, (KSSS), rättighetsägare och arrangör av ÅF Offshore Race (tidigare Gotland Runt), flyttar in starten till Stockholm och går i samband med detta in i ett tätt samarbete med event- och livekommunikationsbyrån Fieldwork som får uppgiften att göra evenemangsområdet.

Utvecklingen av nya Race Village Stockholm är ett led i den stegvisa flytten av starten av ÅF Offshore Race från Sandhamn till Stockholm. Målet är att skapa en attraktiv miljö för seglare, publik och sponsorer.

- Jag har följt KSSS och Gotland Runt under många år och tycker att det som nu sker är fantastiskt. Vi har sedan ca fem år tillbaka arbetat tillsammans med Swedish Open i Båstad på ett liknande sätt, säger Claes Lindström VD på Fieldwork.

Under ÅF Offshore Race 2011 används två startplatser och Race Villages, en i Sandhamn och en i Stockholm. Under 2012 startar samtliga klasser i Stockholm.

Tävlingen består av tre klasser, den tradionella där de flesta startar i Sandhamn, Classic och nyheten Coastal. Med just Coastal vill KSSS locka fler att kappsegla även om man inte äger en stor segelbåt och har erfarenhet av havskappsegling sedan tidigare. Bansträckningen håller sig nära kusten men framförallt får man som deltagare i Coastal ta del av festen inne i Stockholm!

Breddseglare (inte verifierad)

fre, 2011-06-10 10:27

1. Vansinnigt

Visst, visa upp flaggskepp med finansvärldens guldgossar ombord, så göder vi myten om en överklassport! Långt ifrån den vardag 99% av de riktiga kappseglarnas värld! Vem är intresserad av att se Wallenberg coh kungens kompisar snedsegla ut ur Stockholms hamn och skärgård? Löjligt! Det här skapar bara en negativ bild av seglingen som få vill ha!

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Landslaget förblir en dröm för de flesta. Få kommer ens halvvägs. Men många blir vinnare i alla fall.  De vänjer sin kropp vid rörelse – de motionerar och anstränger sig regelbundet som vuxna. De utrustar sig själva med mer styrka att stå emot ökad ålder och sjukdom. Mycket tack vare att de i unga år fick den vanan. I unga år skaffade de sig en livsstil – via idrott och skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

 Internationella spelaraffärer i fotboll begriper man sig sällan på. Brassen och speleleganten Coutinho är en av fotbollsvärldens bästa spelare, men i Barcelona blev det aldrig någon succé och det har länge stått klart att spanjorerna vill sälja honom. Men efter massor av spekulationer står det nu klart att hans karriär fortsätter i Bayern München.