För 3,1 miljoner kommer hon till Båstad

Som sponsor inom idrotten har Hennes & Mauritz enbart framträtt inom ridsporten. Men nu tar H&M klivet in i tennisen och gör det möjligt för Swedish Open Women i Båstad att köpa in en av de mest sevärda spelarna, Serena Williams, för 3,1 miljoner kronor.
Nina Wennerström, tournament director för Sony Swedish Open i Båstad, berättar att Serena Williams blir det stora dragplåstret till turneringen i Båstad sommaren 2013. Till höger ses Jonas Björkman och Thomas Johansson från Stockholm Open. Foto: Anders Wiklund, Scanpix

 

Nyheterna presenterades vid en presskonferens i Kungliga tennishallen i Stockholm på torsdagen och många höjde på ögonbrynen. H&M skriver ett tre-årsavtal som gäller båda sommartävlingarna i Båstad och Stockholm Open de kommande tre åren.

En ren chansning

H&M:s inträde och Serena Williams var nästan mer än vad de ansvariga bakom Båstadstävlingen vågade hoppas.  

- Vi åkte till New York och chansade. Vi tyckte att vi ändå kunde fråga om Serena Williams ville komma, berättar tävlingsgeneralen Nina Wennerström.

Omgående fick hon, Thomas Wallén och Christer Hult klart för sig att 31-åriga Williams kunde tänka sig att delta.

Ville komma till Båstad

- Det passade bra i hennes schema, hon har tidigare besökt Båstad och ville gärna komma tillbaka

Under en månad pågick förhandingarna och slutligen sa hon ja när budet var uppe på 3,1 miljoner kronor

- Hon spelar ju normalt inte i den här kategorin av tävlingar. Nu är vi oerhört stolta, vi får en megastjärna, säger Christer Hult.

Hon har vunnit 15 Grand Slam och är just nu rankad trea i världen. Serena Williams  och Maria Sjarapova räknas som damtennis största stjärnor.

- Vi var inte nöjda med årets turnering och något drastiskt behövde hända, säger Wennerström.

H&M utökar sponsringen

Med vädret som motståndare i somras och utan svenska framgångar kom inte heller åskådare i tillräcklig mängd somras.

Men en satsning kunde bara ske under förutsättningen att en ny framträdande sponsor  tillkom. Och där hittade staben rätt.

- Vi vill jobba med de största varumärkena och det betyder oerhört mycket att få med H&M, säger Christer Hult.

Petra Leijon of Burén, sponsoransvarig H&M, bekräftade att en delvis ny strategi gäller.

- Ridsport har gett oss bra erfarenhet och vi vill att sponsringen ska växa. Då passar damtennis utmärkt.

H&M omsatte i fjol 129 miljarder kronor och gjorde en nettovinst på 15,8 miljarder kronor. Enligt Dagens Industri omsätter de tre tävlingarna drygt 80  miljoner kronor, varav Stockholm Open står för 31,5 Mkr. 

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Haninge kommun storsatsar på barn och ungas hälsa – med hjälp av Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige. Satsningen ska få skolbarn i kommunen att röra på sig och äta lite sundare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.