Tågsatsning direkt till VM-kvalet

För första gången kan fotbollssupporters åka tåg direkt till landslaget match på Friends Arena. Från Göteborg blir det stopp på ett antal platser och satsningen blir möjlig via SJ och ett flertal företag som ser satsningen som bra marknadsföring.
SJ har en stark tradition i tågresor vid olika evenemang. Som till konserter och festivaler, men även inom idrotten. Som här när SJ körde flera hundra damer från Malmö och upp genom Sverige till Tjejvasans start.


Det här är ytterligare ett sätt att göra affärer och utveckla sponsring via idrotten. SJ har varit en trogen partner till Svensk Fotbollsförbundet och nu har ett koncept utvecklats i samband med landslagets match.

Utgår från Göteborg

SJ kör ett specialchartrat tåg direkt till fotbollslandslagets match på Friends Arena och det innebär att supportrarna kan färdas hela vägen fram och tillbaka.

Första resan sker i samband med VM-kvalmatchen mot Österrike på fredag. En helt avgörande match för vilket landslag som får chansen att gå vidare till VM i Brasilien nästa år.

Specialtåget utgår från Göteborg Centralstation och kör hela vägen fram till Solna Station varpå passagerarna får ta en kort promenad till Friends Arena.

Tåget stannar på flera ställen längs spåret, Alingsås, Herrljunga, Falköping och Skövde. Tanken är fotbollssupportrar från anslutande orter som Borås/Trollhättan ska kunna kliva på tåget i Herrljunga och supportrar från Jönköping/Lidköping/Skara på stationen i Falköping.

Flera företag medverkar

- Intresset är stort, men det finns ännu biljetter kvar att köpa, säger Mattias Tappert, ansvarig för samarbeten, idrott och sponsring på SJ.
SJ Charters supportertåg är ett samarbete mellan Svenska Fotbollsförbundet och SJ Charter.

Vagnarna är specialanpassade för fotbollssupporters med barvagn för mat, dryck, musik, tidningar och fotbollsmingel. Här finns också samarbetspartners i Aftonbladet, Estrella, Norrlands Guld, Marabou, Malaco och Gevalia som ska bjuda på speciella supporterkit.

- När matchen är slut så står tåget och väntar på supportrarna för en snabb och bekväm hemresa, förhoppningsvis med en seger i ryggen, säger Mattias Tappert.

Claes Hansen (inte verifierad)

fre, 2013-10-04 21:02

1. "Nu är jag i Solna"

Expresståg från Göteborg i all ära, men när kommer höghastighetstågen från München och Hamburg? De där höghastighetstågen som "borgmästaren" Lars-Erk Salminen berättade om på ett frukostmöte med Solna-Sundbybergs Handelskammare? De där tågen där tyskar skulle kunna dricka ett glas vitt vin på väg till Madonna-konserten för att sedan kliva av på plattformen på Hagalunds station och tänka: "Nu är jag i Solna".

Oskar (inte verifierad)

tors, 2013-10-10 20:11

2. Ingen nyhet

Detta är ingen nyhet. SJ har tillsammans med SvFF arrangerat Fotbollståg från Göteborg till Solna station samt från Växjö till Solna station. Har även arrangerats fotbollståg från Stockholm till Göteborg. Vid dessa resor har det även varit med kända fotbollsprofiler. Så detta är ingen nyhet, men det är jättebra att fotbollstågen återigen kommer igång. Lycka till!

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.