De söker nya pengar via speed dating

En succé som ska bli en årlig tradition. 23 destinationer och 25 specialidrottsförbund pratade framtid och evenemang i två dagar och mest givande var kanske kontakterna via speed dating.
Städer och specialidrottsförbund fick några timmar till speed dating och då haglade idéerna vid alla mötesbord. Foto: Elin Adolfsson, Arenabolaget i Linköping

 

RF:s och Centrum för idrottsevenemangs numera årliga (andra gången) träff där specialförbunden och olika kommuner/destinationer träffas är givande och blir den impuls som många av deltagarna behöver till vardags. 

Träffade nio förbund

Under RF:s Leif Johanssons ”piska” inleddes första dagen med speed dating mellan 23 destinationer och 25 specialförbund. Tempot var högt och mötena korta, så att inleda samtalen med hur vädret skulle bli eller hur det går för favoritlaget i allsvenskan var det inte tal om. Rakt på sak liksom, I like.

- Vi i Kalmar träffade nio specialförbund under lite mera organiserad form och inledde processer med allihopa och så var det säkert för de flesta destinationer/SF. Det är det som är det fina med Idrotten i Sverige, det finns något för alla, berättar Johan Göransson, projektledare vid Destination Kalmar AB. 

Vissa städer har t ex större arenor andra mindre men drivkraften att få fler möten, evenemang eller läger är gemensamt för alla. 

Professorn från USA

Den här mötesplatsen som RF har skapat för specialidrottsförbunden och destinationer är ett lyckat koncept även om syret nog tog slut efter några timmar då tempot var väldigt högt.

På kvällen föreläste den eminenta professor emeritus Donald Getz, University of Calgary, som redogjorde för hur eventturismen/sportturismen såg ut i världen och hur andra länder också arbetar med värderingar/evenemangsutvärderingar. 

Hela den dagen får destinationer och specialförbund göra inputs inom ramen för det nya tvååriga utvecklingsprojektet som Donald Getz är knuten till.

Skilnad på några år

- Jag jobbade med de här frågorna 2008-2011 i ett EU-projekt och då var det inte många städer i Sverige som såg idrotten som ett verktyg för besöksnäringen eller använda idrotten som marknadsförare åt sin region, minns Johan Göransson.

Syftet är att öka kompetensen kring idrottsekonomi och evenemangsturism och ta fram och sprida riktlinjer för beräkningsmodeller för arrangemang av hållbara internationella idrottsevenemang

- Det är bra diskussioner och det underlaget som Donald och övriga i projektet har sammanställt blir en bra vägvisare till kommande beräkningsmodeller, som en deltagare uttryckte det.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

Till slut är det klart, bandyderbyt mellan AIK och Hammarby spelas den 7 december på anrika Östermalms IP, invigt av kung Oscar II den 30 september 1906. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.