Hon gör det unika bytet

Vasaloppet har hittat sin nye vd. Hon fanns hos Vätternrunda. Eva-Lena Frick tar steget mellan två av Sveriges största motionsarrangemang. Onekligen en fräck värvning!
i tolv år har Eva-Lena Frick varit ytterst ansvarig för Vätternrundans alla cykellopp. Nu byter hon inom motionsbranschen och flyttar till Mora.

 

Styrelserna för Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Vasaloppets Marknads AB har utsett Eva-Lena Frick, 54 år och idag VD för Vätternrundan, till ny VD för Vasaloppet.

Eva–Lena har en mycket gedigen bakgrund. Hon är f.d. landslagsåkare, då som Eva-Lena Karlsson i skidor under 80-talet, där hon deltog i OS 1984 och flera VM. Hon har åkt såväl Vasaloppet, Tjevasan, Halvvasan som Stafettvasan och sprungit Vasastafetten.

Första kvinnan som vd

Eva-Lena har varit ledamot av Svenska Skidförbundets styrelse och Svenska Orienteringsförbundets styrelse. Hon är idag vice ordförande i O-Ringen AB och styrelseledamot i En Svensk Klassiker AB. 

Hon har att falla tillbaka på en högskoleutbildning inom företagsekonomi och kan uppvisa en skaplig erfarenhet från motionsbranschen. I dag har hon chefspositionen för den ideella idrottsföreningen Motala AIF, och är VD för Vätternrundan Marknads AB och Motala Idrottspark AB.

Från Vasaloppets Marknads AB hävdas att det har funnits ett mycket stort intresse för tjänsten som Vasaloppets VD. 

- Eva-Lena har en mycket bred erfarenhet av ledande befattningar i föreningsverksamhet, bolag, stora elit- och motionsarrangemang, framhåller Ulf Hållmarker, ordförande i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Carin Nises, vice ordförande i Vasaloppets Marknads AB.

Har åkt Vasalooppet

Det är också en fördel att hon själv har egen erfarenhet som deltagare av de olika loppen. Hon har . gjort tolv år på Vätternrundan. 

- Jag ser verkligen fram emot mina nya arbetsuppgifter i Vasaloppet och det skall bli stimulerande att förutom cykel, också arbeta med löpning och skidåkning, säger Eva-Lena Frick.

- Eva-Lena Frick har lett och utvecklat Vätternrundan under sina tolv år som VD och hon har varit drivande i att utveckla rundan. Hon har gjort ett stort arbete, säger Vätternrundans ordförande Lars Samuelsson.

Nu byter Eva-Lena Frick Motala mot Mora och ska vara i tjänst den 1 januari.

Då kan Sven von Holst återgå till styrelsearbetet efter en månad som tf generalsekreterare.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

Till slut är det klart, bandyderbyt mellan AIK och Hammarby spelas den 7 december på anrika Östermalms IP, invigt av kung Oscar II den 30 september 1906. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.