Hon gör det unika bytet

Vasaloppet har hittat sin nye vd. Hon fanns hos Vätternrunda. Eva-Lena Frick tar steget mellan två av Sveriges största motionsarrangemang. Onekligen en fräck värvning!
i tolv år har Eva-Lena Frick varit ytterst ansvarig för Vätternrundans alla cykellopp. Nu byter hon inom motionsbranschen och flyttar till Mora.

 

Styrelserna för Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Vasaloppets Marknads AB har utsett Eva-Lena Frick, 54 år och idag VD för Vätternrundan, till ny VD för Vasaloppet.

Eva–Lena har en mycket gedigen bakgrund. Hon är f.d. landslagsåkare, då som Eva-Lena Karlsson i skidor under 80-talet, där hon deltog i OS 1984 och flera VM. Hon har åkt såväl Vasaloppet, Tjevasan, Halvvasan som Stafettvasan och sprungit Vasastafetten.

Första kvinnan som vd

Eva-Lena har varit ledamot av Svenska Skidförbundets styrelse och Svenska Orienteringsförbundets styrelse. Hon är idag vice ordförande i O-Ringen AB och styrelseledamot i En Svensk Klassiker AB. 

Hon har att falla tillbaka på en högskoleutbildning inom företagsekonomi och kan uppvisa en skaplig erfarenhet från motionsbranschen. I dag har hon chefspositionen för den ideella idrottsföreningen Motala AIF, och är VD för Vätternrundan Marknads AB och Motala Idrottspark AB.

Från Vasaloppets Marknads AB hävdas att det har funnits ett mycket stort intresse för tjänsten som Vasaloppets VD. 

- Eva-Lena har en mycket bred erfarenhet av ledande befattningar i föreningsverksamhet, bolag, stora elit- och motionsarrangemang, framhåller Ulf Hållmarker, ordförande i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Carin Nises, vice ordförande i Vasaloppets Marknads AB.

Har åkt Vasalooppet

Det är också en fördel att hon själv har egen erfarenhet som deltagare av de olika loppen. Hon har . gjort tolv år på Vätternrundan. 

- Jag ser verkligen fram emot mina nya arbetsuppgifter i Vasaloppet och det skall bli stimulerande att förutom cykel, också arbeta med löpning och skidåkning, säger Eva-Lena Frick.

- Eva-Lena Frick har lett och utvecklat Vätternrundan under sina tolv år som VD och hon har varit drivande i att utveckla rundan. Hon har gjort ett stort arbete, säger Vätternrundans ordförande Lars Samuelsson.

Nu byter Eva-Lena Frick Motala mot Mora och ska vara i tjänst den 1 januari.

Då kan Sven von Holst återgå till styrelsearbetet efter en månad som tf generalsekreterare.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.