Uefa tar tag i fusket

Uefa har tröttnat på myglet vid övergångarna. Nu skärps Financial Fair Play-reglerna. Uefa kräver att klubbarna offentliggör sin ekonomiska information och agentarvoden, skriver SVT Sport.

UEFAs generalsekreterare Gianni Infantino under en presskonferens om Financial Fair Play-reglerna så sent som år 2012. Reglerna tycks inte ha hjälpt hela vägen... Arkivbild. AP Photo/Keystone/Martial Trezzini

Uefa införde för några år sen Financial Fair Play, FFP, för att kontrollera att klubbarna inte köpte spelare för pengar de inte har. Men det har inte fungerat.

Tydligare exempel än när PSG köpte brassen Neymar från Barcelona för 3,7 miljarder kronor finns inte.

På torsdagen klubbade Uefas verkställande utskott igenom de nya reglerna för FFP. Dessutom betyder regeländringen att Uefa kan sätta igång utredningar om övergångarna när transferfönstret stänger i augusti i stället för att behöva vänta till årsskiftet som gällt tidigare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.