Wingårdh om framtidens arenor

Arkitekten Gert Wingårdh var en av många människor som deltog på Träffpunkt Idrott i Göteborg. Han gav sin syn på vad som krävs för att skapa anläggningar och ytor som uppmuntrar till fysisk aktivitet och bidrar till ett hållbart samhälle.

Get Wingårdh deltog på Träffpunkt idrott och berättade om sin syn på idrottsarenors utformning.

Antalet besökare ökade totalt och flera av konferenserna drog fulla hus.

– Vi är jättenöjda med att vi lyckats öka deltagarsiffran. Dessutom är det särskilt roligt att vi haft ett 40-tal helt nya företag som utställare, säger Monika Ölund, affärsansvarig för Träffpunkt Idrott.

Många blev intervjuade

Intresset för Öppna scenen/Björns Bar var stort. Där intervjuades flera av idrottens makthavare som Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, David Lega, politiker och Annika Strandhäll, idrottsminister. Varje intervju avslutades med frågor från publiken. De mest besökta seminarierna var:

  1. Ska inte barn och ungdomar få tävla längre?
  2. Hur kan idrottsmiljö bidra till en socialt hållbar utveckling?
  3. Rätt person på rätt plats, Svenska Badmästarförbundet.
  4. SBB-dagen, arrangerad av Svenska Badbranschen, en heldag kring framtidens badanläggningar som arrangerades för första gången och blev också mycket lyckad.
  5. Hur kan arkitekturen påverka och bidra till folkhälsan?
  6. '

Gert Wingårdh inledde Träffpunkt Idrotts andra dag i en fullsatt lokal. Han gav sin syn på vad som krävs för att skapa anläggningar och ytor som uppmuntrar till fysisk aktivitet och bidrar till ett hållbart samhälle.

Träffpunkt Idrottspriset delades ut för första gången. Målet med priset är att uppmärksamma alla de innovationer som idag bidrar ökad tillgänglighet och en förbättring av idrottsanläggningar. Och som i sin tur bidrar till ett friskare och mer integrerat samhälle.

Juryns pris gick till:

  • Naturisbana NiceRink – ett helt nytt sätt att anlägga en naturisbana jämfört med den traditionella metoden. Enkel att anlägga, prisvärd och hållbar lösning.

Juryns hedersomnämnande och besökarnas pris gick till:

  • Simborgarmärket – det regnbågsfärgade Simborgarmärket har 2018 fått stå som symbol för människors lika rättigheter och värde inom Svensk Simidrott och siminlärningen.

Träffpunkt Idrottsprisets jury består av representanter från RISE (Research Institutes of Sweden) Idrottens Affärer samt ordförande i Sveriges Fritids-och Kulturchefsförening.

Prisutdelningen hölls av Idrottens Affärers Leif Öskog.

Röster om Träffpunkt Idrott

Annika Strandhäll, idrottsminister framhöll:
”För mig var det första gången här på mässan och hoppas verkligen jag får möjlighet att komma tillbaka. Det är fantastiskt roligt att den här mötesplatsen finns. Jag har också förstått, när jag varit runt och talat med folk här de här dagarna, att man är extremt nöjd. För mig är frågan om jämställdhet inom idrotten särskilt viktig. Satsa på tjejerna, det lönar sig på många olika sätt."

Träffpunkt Idrott har vuxit och är i dag Norden största mötesplats för alla som är engagerade inom idrott, bad, fritid och folkhälsa.

Träffpunkt Idrott arrangeras nästa gång 17–19 mars 2020.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.