Bräck vill ha ersättning

Det blev aldrig någon förundersökning om grovt skattebrott mot racerföraren Kenny Bräck som nu också hoppas på ersättning av staten. Bakgrunden är ett fall där han som företrädare för bolaget Racingreklam i Karlstad misstänktes för att ha dolt ett uttag värt drygt 42 miljoner kronor.

 

Ursprungligen rör det sig om en upptaxering från 2002 när Skatteverket upptaxerade Racingreklam med 42 miljoner kronor. En summa som länsrätten ändrade till fem miljoner kronor. Men åklagaren la ned förundersökningen och sedan dess har Kenny Bräck begärt att staten ska stå för hans rättegångskostnader.
Nu har högsta domstolen, HD, beviljat Kenny Bräck prövningstillstånd och det sker efter att både tingsrätten och Svea Hovrätt gått emot honom. Bräck och hans kompanjon vill ha ut 48,166 kronor som ska täcka ersättning för rättegångskostnader.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.