Konkurshotet avvärjt för Boltic-Göta

Konkurshotet mot bandyklubben Boltic-Göta är avvärjt. Två delbetalningar har utraderat skatteskulden på 58 837 kronor hos kronofogden.   

 

Pengar har kommit från lite olika håll.

– En företagare från Säffle och erbjöd sig vara med att sponsra en del av vår skatteskuld. En företagare som vi tidigare inte haft som sponsor – gissa om vi blev både överraskade och glada, berättar Kenneth Pettersson i Boltic.

A-lagspelarna rev tillsammans med supportrar i Boltic Blues den scen där artisten Christer Sjögren uppträdde vid julshowen i Löfbergs Lila Arena i Karlstad.

Ica-handlarna i Karlstad köpte matchen mot Örebro SK och bjöd på gratis entré. Nära 1 200 personer kom och såg hur Boltic vann seriefinalen.

Men ekonomin är ansträngd sedan flera år och klubben har varit restförd för skulder vid 95 tillfällen hos kronofogden.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.