""Foppa-flyget"" har premiär

PR-värdet av att hockeystjärnan Peter Forsberg har del i affären skapar uppmärksamhet. Så resonerade också de 14 ägarna när nystartade flygbolaget Höga Kusten Flyg presenterades. Bolaget som redan kallas ”Foppaflyget”.

 

Premiärplanet lyfter kommande måndag på sträckan Örnsköldsvik – Arlanda. Jan-Olof Backman är en mångsidig företagare i Örnsköldsvik och tillsammans med Kent Forsberg (”Foppas” pappa) en av 14 ägare till bolaget. De 40 största företagen i bygden har dessutom lovat att stötta satsningen.

- Vi är många som tyckt att Örnsköldsviks kommunikationer med omvärlden varit otillräckliga och att flyget varit för dyrt. Näringslivet har begränsats i möjligheterna att göra affärer. Och SAS har inte lyssnat tillräckligt på våra önskemål, säger Jan-Olof Backman.
- Det här ska bli kul, men i första hand är det fortfarande hockey som gäller för mig, säger Peter Forsberg.
Till saken hör att i dagarna har Skyways tillkännagivit att de vill göra regelbundna flygningar mellan Stockholm och Örnsköldsvik.
Delägarna inom Höga Kusten Flyg är optimister och hävdar att 1 000 biljetter är sålda.


Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.