Miljonskulder hotar Nyköping

”Vi har i dag inte pengar till att klara de löpande utgifterna”. Ytterligare en klubb i ishockeyns allsvenska är illa ute. Nyköpings Hockey saknar tre miljoner kronor och är dessutom inblandat i en infekterad miljontvist med förre klubbchefen Peder Lidberg.

 

Klubbens ordförande, Göran Forssberg, vill inte ännu begära klubben i konkurs, men mer än 14 dagar har han inte på sig. NH ska spara sig ur krisen, bland annat genom att sänka spelarnas löner och dessutom får ungdomslagen lita till föräldrarnas körningar vid bortamatcherna.

- Men vi kan inte klara det på egen hand längre. Vi måste ha hjälp utifrån, sa Göran Forssberg.
Ersättningen till spelare och tränare sänks med 20 procent. Därmed rivs kontrakten och spelarna är fria att byta klubb om de önskar.

Den 17 januari har NH som ett avgörande datum. Dagens innan ska styrelsen se vad åtgärdsplanen har inneburit, sedan hålls ett extra medlemsmöte.

- Kommunen har tidigare år ställt upp för klubben och nyligen gav vi ett uppskov om betalning av planhyra på 1,2 miljoner kronor. Det vi sade då var att det var en engångsföreteelse och någon mer ekonomisk hjälp har vi överhuvudtaget inte diskuterat., säger kommunalrådet Jan Carle (m).

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.