Norrköping lockade mest av alla

Upptaktsträffen inför den allsvenska fotbollsstarten är ett attraktivt event. Nära hundra ledande personligheter inom fotboll samt ett stort mediauppbåd samlas för att spekulera och diskutera några veckor innan premiären.

 

I år har Norrköpings kommun i samarbete med konferensanläggningen och underhållningsarenan Louis de Geer dragit längsta strået.

Onsdagen den 19 mars samlas de numera 16 herrallsvenska klubbarna i Norrköping och genomför årets upptaktsträff i Louis De Geer.

- Vi ser verkligen fram emot upptaktsträffen. Hela Östergötland är glada och förväntansfulla inför IFK Norrköpings återkomst till Allsvenskan och vi uppvaktade tidigt Svenska Fotbollförbundet om att få arrangera den här viktiga träffen inför säsongen tillsammans med SvFF och SEF. Det är jättekul att det nu blir så och vi ska tillsammans med övriga parter se till så att årets allsvenska kick off blir något alldeles extra säger Björn Persson, vd för ”Upplev Norrköping AB”, Norrköpings kommun.

Tisdagen den 1 april är det dags för Damallsvenskans upptaktsträff som kommer att arrangeras i Stockholm (plats ej klar ännu).

Tisdagen den 8 april intar Superettans lag Ullevi i Göteborg för att berätta om sina förhoppningar och förväntningar inför 2008.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.