Förbundet gör egna sändningar

Svenska Fotbollförbundet laddar sin hemsida med nytt video-innehåll. Med hjälp av en utvecklad teknik kan besökaren se intervjuer med spelare, följa träningar och presskonferenser och andra aktuella inslag från svensk fotboll.

Redan nu kan den fotbollsintresserade exempelvis se klassiska mål genom tiderna, från Gunnar Grens straff, som gav Sverige OS-guld 1948, fram till Zlatans kanonkula i Budapest 2005.
- Vi vill visa upp vår fina fotboll genom rörliga bilder så nära händelserna som möjligt, säger Jonas Nystedt, Informationschef på Svenska Fotbollförbundet.
Svenska Fotbollförbundet fortsätter successivt vidare på sin satsning med rörliga bilder och det kommer att bli en stor satsning med filmat material på 
hemsidan under EM. Ett mål framöver är att även sända nyheter.
Det är företaget Streamio som har levererat en helhetslösning med alla funktioner för publicering och distribution av film över nätet. Hela processen från råfilm till snygg publicering på en webbplats, som tidigare tog minst ett dygn, går på ett par minuter - och det kan skötas av vem som helst, inhouse eller med hjälp av en webbyrå eller ett produktionsbolag.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.