Premier League på export

Premier League går på export. Tänk dig en extra omgång av Premier League med matcher i Hong Kong, New York, Sydney och andra metropoler. FA (The Football Association) överväger en sådan förändring inför säsongen 2010-2011. I samma stil som när NHL utlokaliserar matcher i Europa kommande säsong.

 

I sommar har FA (The Football Association) med samtliga 20 Premier League-lag sin årliga träff och då ska förslaget diskuteras.

- Förslaget om en "internationell omgång" är spännande och innovativt men det kräver noggrant övervägande innan vi sjösätter det, säger Richard Scudamore, vd för Premier League, till Timesonline.

Skälet är inte annat än pengar. Det här är ett sätt att hitta ännu mera intäkter. Redan i dags sänds matcherna i 202 länder. Tv-avtalet för sändningar utomlands inbringar bara den 625 miljoner pund.

Därtill reser lag som Manchester United och Chelsea till andra kontinenter och samlar stora publikskaror.

Förslaget till säsongen 2010/2011 inkluderar spelplatser som Sydney, Hongkong, New York, Singapore, Johannesburg, Los Angeles, Dubai och Peking.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.