Vill göra en gratistidning för sport

En ny sporttidning är aktuell. Ambitionen är så hög att det till och med talas om att utmana kvällstidningens sportbilagor.

 

Bakom planerna står Ladbrokes förre vd, Douglas Roos, och Starcoms avgående vd, Patrik Sandberg.

– Ingen ska längre behöva betala för en sportbilaga, säger en källa med insyn till Resume.se.
Enligt uppgift ska tidningen vara gratis. Tidigare försök att ge ut en daglig sporttidning har slutat på planeringsstadiet. Nu sker ett nytt försök.

Douglas Roos och Patrik Sandberg vill starta en gratistidning med fokus på sport och spel. Deras strävan bygger till stor del på annonsintäkter samtidigt som de uppvaktar riskkapitalister.

Antal nummer årligen är okänt, men just nu pågår rekryteringen av journalister som ska göra såväl en papperstidning som en webbtidning, är det tänkt.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.