Frölunda delägare i Scandinavium

Upprustningen av Frölundaborg i Göteborg är inledd och det är inledning på ett projekt där Frölundaborg ska bli modern.

Hösten 2009 ska allt stå klart. Göteborgs Stad finansierar ombyggnationen av Frölundaborg. Frölunda HC betalar hyra för lokalerna och finansierar även en ny ishall i västra Göteborg.

- Budgeten för Frölundaborg och campus rör sig tillsammans runt 130 miljoner kronor, säger Carl-Johan Korsås, vd för kommunägda Framtiden i Göteborgs-Posten.

Det finns en bred enighet om att upprustningen av Frölundaborg gynnar alla parter ochg dessutom finns ett alternativ till Scandinavium där många andra arrangemang ska beredas plats.

Frölundaborg blir också Frölunda Campus med utrymme för träning och utveckling av hockeytalanger – men också platsen för konståkningsförbundets egen talangutveckling.

Frölunda Hockey Club ärockså delägare i Scandinaviumbolaget med drygt åtta procent av bolaget som ger en plats i bolagets styrelse.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.