STCC mer miljövänligt

När årets STCC-tävlingar startar helgen 19–20 april är de mer miljövänliga än någonsin. Samtliga fordon i fem tävlingsklasser kommer att köra på alkylatbensin eller etanol från Lantmännen Aspen.

Lantmännen Aspen har tecknat ett treårskontrakt med STCC AB om bränsleleveranser till huvudklassen STCC, ungdomsklassen JTCC, Porsche Carrera Cup, Radical samt mc-klassen Pro Superbike. Det handlar om alkylatbränslet Aspen HP Plus och etanolbränslet Aspen E.
– STCC vill bli mer miljövänligt och sökte en leverantör av renare bränslen med minsta möjliga miljöpåverkan och högsta möjliga prestanda. Det kunde Lantmännen Aspen erbjuda, säger Claes Alin, vd Lantmännen Aspen.
Redan förra säsongen introducerades etanolbränsle av STCC men då på frivillig basis. Vid årets elva tävlingshelger är det obligatoriskt att köra på antingen etanol- eller alkylatbränsle. I samband med varje tävling kommer personal från Lantmännen Aspen att både distribuera bränsle till teamen och därefter ta hand om tomemballage.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.