Friskis&Svettis skänker träningspass

Den 11 maj fyller Friskis&Svettis 30 år. Under maj ska föreningens medlemmar dela ut 2,2 miljoner prova-på-kuponger. Målet är att minst 100 000 ska testa Jympa, Spin, Gym eller Jogga/Gå och upptäcka att det kan vara roligt att träna.

På Friskis&Svettis är man övertygad om att det är just den lustfyllda inställningen som gjort att man vuxit med i genomsnitt tio procent per år och blivit nästan en halv miljon medlemmar. Fast generalsekreterare Anna Iwarsson vill lyfta fram de egna utbildningarna också.
- Ända sedan 1978 har vi omvandlat avancerad träningskunskap till enkel och lustfylld
träning för alla, säger Anna Iwarsson, generalsekreterare för Friskis&Svettis sedan
år 2000.
Vid årsskiftet hade Friskis&Svettis 442 818 medlemmar utspridda i 155 föreningar från Kiruna till Paris. Alla är med på Let’s Move, den pågående presentutdelningen av 2,2 miljoner prova-på-kuponger med målet att 100 000 nya ska testa Jympa, Spinning, Gym eller Jogga/Gå under maj månad.
- Vi vill att fler ska upptäcka hur kul det kan vara att träna. Det har varit vår drivkraft i 30 år och är den finaste present vi kan tänka oss att ge bort, säger Anna Iwarsson.
 

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.