Frölunda byter reklambyrå

"Hockey känns" är nytt tema i marknadskommunikationen. Frölunda Hockey Club byter reklambyrå och satsar på känslor. Efter höstens pitch blir Göteborgsbaserade scp Frölundas nya reklambyrå.
- scp hade både höjd och bredd i sitt strategiska tänk och en spets i kreativiteten som vi fastnade för, säger Anders Nilback, Marknadschef för Privatkunder hos Frölunda Hockey Club, och ansvarig för höstens pitch.
För scp är Frölunda Hockey Club en prestigekund.
-Vi är stolta över att vi fått uppdraget att jobba med Frölundas marknadskommunikation. Klubbens varumärke är enligt flera undersökningar det starkaste i Elitserien och ett av de starkaste inom idrottsrörelsen. Det är en utmaning som vi gillar, säger Toomas Tartu, projektledare på scp reklambyrå.
Marknadsföringen av klubben ska fokusera på publikens känslor och begreppet ”Hockey känns” kommer att vara det genomgående temat.
- Hockey är väldigt mycket känslor och det vill vi ta vara på. scp lyckades fånga känslorna i både bild, form och språk på ett sätt som vi gillade, säger Anders Nilback.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.