Leksand satsar på - bowling

Leksands IF ska inte bara upp i hockeyns elitserie, klubben ska också satsa på – bowling! Sedan tidigare dirver klubben förskola.

- Jag vill utveckla, inte avveckla, säger vd Håkan Åman.

Att bedriva förskoleverksamhet i arenan var första steget. Nästa att LIF:s fastighetsbolag tog över Orsandbadets camping och stugby. Och nu tillkännages planerna på att bygga en bowlinghall. Kostnaden är beräknad till ett antal miljoner och ska komplettera utbudet för besökarna som kommer till anläggningen. Tanken är att människor ska finna nöje av lite av varje.

- Med tanke på turismen ligger en bowlinghall rätt i tiden. Det är inte bara en vinterprodukt. Sommartid är det mycket turister i området och inte minst hockeyskolan med sina 1 200 deltagare, förklarar Håkan Åman.

- Jag gillar motionsformen. Den tilltalar gammal som ung.

Åman redovisar hur ishockeyn lockar 160 000 besökare varje år och att han tror att bowling kan betyda ytterligare 100 000 besök.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.