SJ bygger marathonpark

SJ är sponsor till Stockholm marathon sedan flera år, men tar nu ytterligare ett steg och förvandlar Centralplan utanför Centralstation Stockholm till en marathonpark med aktiviteter för både hejare och flanörer på lördag.

Jernhusen, som äger Centralstationen, och SJ som är samarbetspartner till Stockholm Marathon ska tillsammans gör Centralplan till en plats där åskådarna kan heja på maratonlöparna som passerar två gånger under dagen.

 

På plats finns aktiviteter som passar stora som små: smakprovning, tävlingar, uppträdanden, erbjudanden och prova-på-friidrott med kunniga ledare där alla barn får medalj och glass samt radiosändningar live, bland annat Melodikrysset med Anders Eldeman.

- I och med den nya bansträckningen, som innebär att löparna passerar Centralstationen, var det ju självklart att SJ och Jernhusen ville haka på folkfesten, säger Nina Kiander, Station Manager Centralstation Stockholm.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.