Ishockeyn störst, enligt enkät

Vilket sport är mest intressant och vilket landslag väcker främst ditt intresse? 1 000 personer från 15 år och fick frågan i april och svaret blev ishockey respektive Tre Kronor. Förvånad? Dessutom, friidrottslandslaget är mera intressant än fotboll.

Suget runt Tre Kronor tycks beständigt. Av de 1 000 personerna svarade 49 procent av de tillfrågade att just Tre Kronor lockar mest. Och 51 procent ansåg att ishockey är den främsta sporten.

- Hockeyn toppar båda frågeställningarna och det är hur kul som helst att få ett kvitto på det. Vi har också sett i andra undersökningar genom årens lopp att det faktiskt förhåller sig så här även över tid. Ishockeysporten är mycket populär, säger Tomas Bjernudd, Svenska Ishockeyförbundets marknads- och kommunikationschef.

- Det gäller dock att inte slå sig till ro och mysa över de här positiva siffrorna. Vi har ett prioriterat fortlöpande arbete med att hela tiden försöka rekrytera fler spelare och ledare till ishockey. Det är en otroligt viktigt fråga för oss för att kunna behålla både stor kvantitet och hög kvalitet på vår sport, säger Tomas Bjernudd.

I enkäten var första frågan - vilka idrotter är du intresserad av? Med intresse menas att man ibland följer idrotten som publik eller som betraktare via medier. Resultatet blev:
Ishockey, 51 procent
Fotboll, 46 procent
Friidrott, 43 procent
Alpint, 40 procent
Skidskytte, 38 procent

Sedan gällde en bedömning mellan landslag:
Tre Kronor var 49 procent ganska eller mycket intresserade av
Friidrottslandslaget var 43 procent ganska eller mycket intresserade av
Fotbollslandslaget var 40 procent ganska eller mycket intresserade av
Skidskyttelandslaget var 39 procent ganska eller mycket intresserade av
Längdlandslaget var 36 procent ganska eller mycket intresserade av

Undersökningsinstitutet Norstat genomförde datainsamling åt företaget Sponsor Insight AB i april 2009.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-12-17 09:55

1. Statistik, statistik,

Statistik, statistik, statistik eller som Mark Twain uttryckte det: lögn, förbannad lögn och statistik. Sitter med samma undersökning i hand och siffrorna stämmer på pricken, men lodar jag i det hela så märker jag att tex innebandy med sin 5:e plats som lagidrott når ett makalöst förhållande till sina utövare, ca 120'000 licenspelare men över 900'000 utövare i landet - fantastiska siffror i en statistisk värld!

När Stjernfors Golfklubb drevs i konkurs av en privat aktör tog medlemmarna saken i egna händer. Ett år senare är banan iordningsställd, caféet bemannat och optimismen på topp. Klubbens nystart har finansierats med bland annat bidrag från Sparbankens ägarstiftelse.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige och Bro Hof blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.