Stockholm är årets eventarena

Stockholm är utnämnt till årets eventarena tack vare arrangemanget Stopover Stockholm i samband med Volvo Ocean Race 2009 och har fått Narrenpriset av branschorganisationen Eventakademin.

- Stockholm har medvetet och långsiktigt satsat på att skapa en evenemangsstad i världsklass och den här utmärkelsen är ett kvitto på våra ansträngningar, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm.

Juryns motivering löd:

”Stockholms stad gav i uppdrag till Stockholms Hamnar att skapa en eventarena och ett stopover för tävlingen Volvo Ocean race som både var attraktivt för sponsorer och stockholmare. Denna tillfälliga arena var Skeppsbron i Stockholm och man lyckades att skapa ett område som gav utrymme för alla sponsorer och seglingssyndikat samt för stockholmare och besökare från hela Sverige. Denna balansgång mellan exklusivitet och tillgänglighet för allmänhet lyckades man med på ett imponerande sätt, tack vare en stark planering och en ambition att från start få alla intressenters behov tillgodosedda”.

Samtidigt fick Malin Gunnäng vid PS Communication pris som ytterst ansvarig för projektet. Malin ansvarade för samtlig koordinering av etableringen på Skeppsbron, scenprogram, prisceremoni mm. Under den månadslånga etableringen och två-veckor långa genomförandet på Skeppsbron i Stockholm och på stadens och skärgårdens vatten flöt allt enligt plan.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”HIF: ledning kan konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020”. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.