Johan Sjögren tennisens nye sportchef

Johan Sjögren blir ny sportchef inom Svenska Tennisförbundet. Han tillträder tjänsten den 1 oktober och ersätter Mikael Stripple som slutar den sista juni.

- Det är med stor glädje och respekt för uppgiften som jag har tackat ja till rollen som sportchef. Med all den expertis som finns i svensk tennis på såväl klubb-, region- och förbundsnivå är jag helt övertygad om att tennisförbundets vision - Att bli en ledande tennisnation i världen - inte bara förblir just en vision, säger Johan Sjögren i en kommentar.

46-åringen har en gedigen bakgrund inom tennis, både som spelare på hög internationell nivå, men kanske främst som landslagtränare i Sverige och utomlands. Han kommer närmast från Danmarks Tennisförbundet där han varit sportchef under de senaste sju åren.

Johan Sjögren har också en bakgrund som svensk juniorlandslagschef. Under 90-talet reste han med spelare som till exempel Niklas Kulti, Magnus Larsson, Thomas Enqvist, Thomas Johansson, Magnus Norman och Andreas Vinciguerra m.fl.

- Med tidigare erfarenheter och som ansvarig för organisationen bakom bl a världstian Caroline Wozniacki, hoppas jag kunna leda svensk elittennis in i en ny, spännande och framgångsrik fas, säger Sjögren.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.