Erik Strand tar över på RF

Erik Strand blir ny generalsekreterare för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Han tillträder chefsuppdraget för de båda organisationerna och det gemensamma kansliet med cirka 170 medarbetare under hösten.

- Mitt intresse för idrotten och dess viktiga roll i samhället gör att det här uppdraget känns som en fantastisk möjlighet och utmaning. Idrottens möjligheter är oändliga när det gäller att bygga broar mellan människor, samtidigt som idrotten i sig bidrar till att få människor att må bra genom social samvaro och motion. Svensk idrott har en utvecklingskraft som jag vill vara en del av, säger Erik Strand.

Erik Strand är 58 år och bor i Trollbäcken, söder om Stockholm. Sedan en idrottslärarutbildning i unga år på Lillsveds Folkhögskola har idrotten alltid funnits nära såväl honom själv som övriga familjen. Som aktiv idrottsförälder till fyra barn i åldrarna 10 till 26 år har uppdragen inom idrotten varit många. Gymnastik, fotboll, handboll, bandy och alpin skidåkning är exempel på idrotter han själv ägnat sig åt och varit ledare inom. Idag är han ordförande i Haninge Golfklubb.

Erik Strand kommer närmast från VD-posten på ögonlaserföretaget Memira. Han har tidigare även haft uppdrag som VD och koncernchef på bemanningsföretaget Poolia, vice koncernchef på SAS och VD på Ticket Resebyrå, ett företag han var med och startade och börsintroducerade under 90-talet.

- Intresset för tjänsten som generalsekreterare har varit stort. Vi är mycket glada över att Erik Strand blir vår nya generalsekreterare och jag är övertygad om att han är rätt person att leda arbetet med både de möjligheter och utmaningar vi står inför. Jag och övriga i styrelsen ser fram emot samarbetet, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande i Riksidrottsförbundet och den som lett rekryteringsgruppens arbete.

- Från SISU Idrottsutbildarnas sida har vi förhoppningar om att Erik Strand kommer ha stor betydelse för vårt uppdrag. Vi värdesätter hans inställning till utbildning, utveckling och idrottens viktiga roll i samhället. Erik Strand har ett ledarskap baserat på värderingar som harmoniserar med det vi förväntar oss av en bra ledare, säger Pia Zätterström, ordförande i SISU Idrottsutbildarna och medlem i rekryteringsgruppen.

Ove (inte verifierad)

tors, 2009-07-16 12:51

1. Grattis Idrotten

Erik Strand är en mycket bra och trevlig person - rätt man på rätt plats. heja Erik!

I Oskarshamn går var tionde invånare på ishockey.  Skrällen mot AIK i den hockeyallsvenska finalen, 3-2 i segrar, har höjt hockeytempen ytterligare. Klubbchefen, Martin Åkerberg, rapporterar om en hockeyfeber som slår alla rekord, då har ändå IK Oskarshamn 23 raka säsonger i den näst högsta serien bakom sig.

Åby/Tjureda har gjort en blixtresa till elitserien. På tre säsonger har den småländska klubben gått igenom två serier. I september/oktober ska en egen bandyhall stå klar. Den byggs på Åby IP.

Samarbetet mellan SOK och har genom åren gett svenska olympier och paralympier totalt cirka 250 miljoner kronor och därmed starkt bidragit till att förverkliga svenska medaljdrömmar under 40 år.  

Nu är det dags för det svenska travets tydligaste vårtecken igen, nämligen Olympiatravet,  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Simdrottningen Sarah Sjöström har nyligen tecknat ett kontrakt med kinesiska mobiltelefon – och klockföretaget Huawei. Välkände agenten Daniel Wessfeldt är Sarah ekonomiska rådgivare. Nu avslöjar Wessfeldt att stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 19, kan bli en ny klient hos honom.

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

Varför gör ni på detta viset? Var det inte Emil i Lönneberga som undrade? Många undrar över kvällens TV-krock: TV 4 sänder EM-kvalet Sverige-Rumänien klockan 18. Samma tid börjar SM-finalen i bandy i TV 2. Gick det inte att undvika?

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.