Erik Strand tar över på RF

Erik Strand blir ny generalsekreterare för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Han tillträder chefsuppdraget för de båda organisationerna och det gemensamma kansliet med cirka 170 medarbetare under hösten.

- Mitt intresse för idrotten och dess viktiga roll i samhället gör att det här uppdraget känns som en fantastisk möjlighet och utmaning. Idrottens möjligheter är oändliga när det gäller att bygga broar mellan människor, samtidigt som idrotten i sig bidrar till att få människor att må bra genom social samvaro och motion. Svensk idrott har en utvecklingskraft som jag vill vara en del av, säger Erik Strand.

Erik Strand är 58 år och bor i Trollbäcken, söder om Stockholm. Sedan en idrottslärarutbildning i unga år på Lillsveds Folkhögskola har idrotten alltid funnits nära såväl honom själv som övriga familjen. Som aktiv idrottsförälder till fyra barn i åldrarna 10 till 26 år har uppdragen inom idrotten varit många. Gymnastik, fotboll, handboll, bandy och alpin skidåkning är exempel på idrotter han själv ägnat sig åt och varit ledare inom. Idag är han ordförande i Haninge Golfklubb.

Erik Strand kommer närmast från VD-posten på ögonlaserföretaget Memira. Han har tidigare även haft uppdrag som VD och koncernchef på bemanningsföretaget Poolia, vice koncernchef på SAS och VD på Ticket Resebyrå, ett företag han var med och startade och börsintroducerade under 90-talet.

- Intresset för tjänsten som generalsekreterare har varit stort. Vi är mycket glada över att Erik Strand blir vår nya generalsekreterare och jag är övertygad om att han är rätt person att leda arbetet med både de möjligheter och utmaningar vi står inför. Jag och övriga i styrelsen ser fram emot samarbetet, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande i Riksidrottsförbundet och den som lett rekryteringsgruppens arbete.

- Från SISU Idrottsutbildarnas sida har vi förhoppningar om att Erik Strand kommer ha stor betydelse för vårt uppdrag. Vi värdesätter hans inställning till utbildning, utveckling och idrottens viktiga roll i samhället. Erik Strand har ett ledarskap baserat på värderingar som harmoniserar med det vi förväntar oss av en bra ledare, säger Pia Zätterström, ordförande i SISU Idrottsutbildarna och medlem i rekryteringsgruppen.

Ove (inte verifierad)

tors, 2009-07-16 13:51

1. Grattis Idrotten

Erik Strand är en mycket bra och trevlig person - rätt man på rätt plats. heja Erik!

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Hockey-Sverige tänker på Tobias Forsberg och det tar sig uttryck på olika sätt.

Forsbergs stiftelse har förstärkts rejält de senaste veckorna. Totalt handlar det om nästan 1 miljon kronor 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.