Erik Strand tar över på RF

Erik Strand blir ny generalsekreterare för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Han tillträder chefsuppdraget för de båda organisationerna och det gemensamma kansliet med cirka 170 medarbetare under hösten.

- Mitt intresse för idrotten och dess viktiga roll i samhället gör att det här uppdraget känns som en fantastisk möjlighet och utmaning. Idrottens möjligheter är oändliga när det gäller att bygga broar mellan människor, samtidigt som idrotten i sig bidrar till att få människor att må bra genom social samvaro och motion. Svensk idrott har en utvecklingskraft som jag vill vara en del av, säger Erik Strand.

Erik Strand är 58 år och bor i Trollbäcken, söder om Stockholm. Sedan en idrottslärarutbildning i unga år på Lillsveds Folkhögskola har idrotten alltid funnits nära såväl honom själv som övriga familjen. Som aktiv idrottsförälder till fyra barn i åldrarna 10 till 26 år har uppdragen inom idrotten varit många. Gymnastik, fotboll, handboll, bandy och alpin skidåkning är exempel på idrotter han själv ägnat sig åt och varit ledare inom. Idag är han ordförande i Haninge Golfklubb.

Erik Strand kommer närmast från VD-posten på ögonlaserföretaget Memira. Han har tidigare även haft uppdrag som VD och koncernchef på bemanningsföretaget Poolia, vice koncernchef på SAS och VD på Ticket Resebyrå, ett företag han var med och startade och börsintroducerade under 90-talet.

- Intresset för tjänsten som generalsekreterare har varit stort. Vi är mycket glada över att Erik Strand blir vår nya generalsekreterare och jag är övertygad om att han är rätt person att leda arbetet med både de möjligheter och utmaningar vi står inför. Jag och övriga i styrelsen ser fram emot samarbetet, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande i Riksidrottsförbundet och den som lett rekryteringsgruppens arbete.

- Från SISU Idrottsutbildarnas sida har vi förhoppningar om att Erik Strand kommer ha stor betydelse för vårt uppdrag. Vi värdesätter hans inställning till utbildning, utveckling och idrottens viktiga roll i samhället. Erik Strand har ett ledarskap baserat på värderingar som harmoniserar med det vi förväntar oss av en bra ledare, säger Pia Zätterström, ordförande i SISU Idrottsutbildarna och medlem i rekryteringsgruppen.

Ove (inte verifierad)

tors, 2009-07-16 12:51

1. Grattis Idrotten

Erik Strand är en mycket bra och trevlig person - rätt man på rätt plats. heja Erik!

Lycka för en allsvensk fotbollsklubb när det gäller ekonomi är att sälja spelare till en utländsk proffsklubb. Malmö FF som redan har pengar så de klarar sig tog hem mera kapital via internationella matcher i höstas, men inte nog med det. Nu framkommer att MFF tjänade runt 60 miljoner på just spelarförsäljningar. Klubbens kapital är nu uppe i 500 miljoner.

Den världsberömde författaren Mark Twain skrev: ”Ryktet om min död är starkt överdrivet”. Det är mycket diskussion i media om bandyn i dagarna. Häromdagen var det också fler än 100 inlägg på Facebook om den döende bandyn. 

Och det byggs nya konstfrusna bandybanor. Den 26 januari invigs Boda Isstadion i Borås med VM-matchen Finland-Kazakstan

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det kan tyckas som ett något annorlunda förhållande, men parterna har funnit varandra. BRIS och Svenska MMA-förbundet, SMMAF, ska jobba tätt tillsammans. De inleder ett samarbete i syfte att fånga upp och nå ut till fler unga killar, informera om att Bris finns för dem och ge fler killar möjlighet att komma i kontakt med Bris.

De nya spelreglerna kräver mycket mer av de bolag som erbjuder spel och vadslagning på nätet. Med nya krav om licens även för kasinon och bettingbolag som finns på servrar i andra länder så förväntas den svenska spelmarknaden bli tryggare.

Staffan Lindeborg ser fram mot sitt nya liv friherre. Efter 50 år på Sveriges Radio och Sveriges Television är han nu Senior Advisor i barnens bolag Lindeborgs Communications AB. Och nu ska han skriva en bok som resande i sportens underbara värld. Han har en del att berätta efter bland annat ha kommenterat 18 olympiska spel.

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.