Toppduo lämnar Solvallatravet

Solvallas VD Stefan Lundborg och sportchefen Mattias Stenby lämnar Solvalla sedan de ställs inför det faktum att det ska sparas tio miljoner kronor vilket innebär att tio personer måste sluta. De ersätts av en person.

Mattias Stenby som tillsammans med Stefan Lundborg skriver själva i ett pressmeddelande: ”Med den ökade centraliseringen och den begränsade möjligheten att påverka såväl den sportsliga kvalitén som de ekonomiska förutsättningarna har vi kommit fram till att vi inte är rätt personer att driva Solvalla framåt”.

- Det känns inte stimulerande att jobba kvar när allt är så uppstyrt. Det är jag och Stefan som slutar, vi är överens om att vi inte är rätt personer att driva Solvalla vidare. Det är inte samma förutsättningar som när vi fick våra jobb. Vi har själva tagit det här beslutet, säger Mattias Stenby till Trav365.

- Det finns olika sätt att göra. Sänka prispengar eller skära kostnader. Vår styrelse, Stockholms travsällskap, valde skära kostnader, säger Stefan Lundborg till TT.

Christer Brandberg, ordförande i Stockholms Travsällskap har förståelse för Lundborg och Stenbys beslut.

- Men jag anser att det är oroväckande för svensk travsport att tappa deras kompetens. Under sina tre år på Solvalla har de utvecklat Elitloppet, medverkat till och genomfört, nödvändiga förändringar, nya arbetsformer och visioner samt haft ett mycket gott samarbete med Stockholms Travsällskaps styrelse och intresseorganisationer. Lundborg kommer framöver på konsultbasis att ansvara för STS:s arenaprojekt, vilket jag är glad över, säger Christer Brandberg, i ett pressmeddelande.

Nu har styrelsen inlett rekryteringen av - en ny travbanechef som alltså blir en kombination för de två föregående tjänsterna.

- Vi ska slå ihop deras tjänster så vi kommer ha en travbanechef. Både Mattias och Stefan tycker att deras arbetsuppgifter har minskat och att det kan räcka med en person som gör allt.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.