Toppduo lämnar Solvallatravet

Solvallas VD Stefan Lundborg och sportchefen Mattias Stenby lämnar Solvalla sedan de ställs inför det faktum att det ska sparas tio miljoner kronor vilket innebär att tio personer måste sluta. De ersätts av en person.

Mattias Stenby som tillsammans med Stefan Lundborg skriver själva i ett pressmeddelande: ”Med den ökade centraliseringen och den begränsade möjligheten att påverka såväl den sportsliga kvalitén som de ekonomiska förutsättningarna har vi kommit fram till att vi inte är rätt personer att driva Solvalla framåt”.

- Det känns inte stimulerande att jobba kvar när allt är så uppstyrt. Det är jag och Stefan som slutar, vi är överens om att vi inte är rätt personer att driva Solvalla vidare. Det är inte samma förutsättningar som när vi fick våra jobb. Vi har själva tagit det här beslutet, säger Mattias Stenby till Trav365.

- Det finns olika sätt att göra. Sänka prispengar eller skära kostnader. Vår styrelse, Stockholms travsällskap, valde skära kostnader, säger Stefan Lundborg till TT.

Christer Brandberg, ordförande i Stockholms Travsällskap har förståelse för Lundborg och Stenbys beslut.

- Men jag anser att det är oroväckande för svensk travsport att tappa deras kompetens. Under sina tre år på Solvalla har de utvecklat Elitloppet, medverkat till och genomfört, nödvändiga förändringar, nya arbetsformer och visioner samt haft ett mycket gott samarbete med Stockholms Travsällskaps styrelse och intresseorganisationer. Lundborg kommer framöver på konsultbasis att ansvara för STS:s arenaprojekt, vilket jag är glad över, säger Christer Brandberg, i ett pressmeddelande.

Nu har styrelsen inlett rekryteringen av - en ny travbanechef som alltså blir en kombination för de två föregående tjänsterna.

- Vi ska slå ihop deras tjänster så vi kommer ha en travbanechef. Både Mattias och Stefan tycker att deras arbetsuppgifter har minskat och att det kan räcka med en person som gör allt.

 

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att investera i bostäder i Sverige. Enligt Aftonbladet har han köpt en lägenhet i exklusiva Norra Tornen i Vasastan, Stockholm, något som även SportExpressen har uppgifter om.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nordea har i många år haft en framträdande position inom svensk idrottssponsring. Främst har det handlat om Masters i golf respektive tennis med bl a Nordic Light Open, I år har eventmanagern Tomas Björklund i stället gett klartecken till GKSS Match Cup Sweden som är Sveriges största seglingsevent. I fjol såg 50 000 åskådare tävlingen. Nordea går in som ny huvudpartner. Och notera: arrangörerna lovar plastfritt i Marstrand vid tävlingen. 

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!