Efter alla avtal, nu går Hasse Borg

Mannen som under några år var Zlatan Ibrahimovics extra-pappa. Mannen som också stod bakom avtalen som slutligen gav Malmö FF 115 miljoner kronor. Men nu slutar Hasse Borg sin tjänst som sportchef i MFF till årsskiftet.

- Efter 25 år i klubben, de sista 10 som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger Hasse Borg.

MFF ska utvärdera organisationen och se hur Hasse Borgs arbetsuppgifter ska fördelas. Han själv fortsätter till dess att en ersättare är på plats.

- Hasse har en unik kompetens i Sverige. Ingen annan har hans erfarenhet och vi är mycket tacksamma för det han gjort och att han ställer upp och hjälper oss tills vi har löst hur vi ska ersätta honom. Sedan skall vi diskutera en eventuell fortsättning där vi gärna vill dra nytta av Hasses kunskaper och kontaktnät, säger MFF:s VD Pelle Svensson i ett pressmeddelande.

- Behöver klubben mina tjänster ställer jag upp, meddelar Hasse Borg.

Efter en framgångsrik spelarkarriär satt Hasse Borg i MFF:s styrelse i flera år. Han lämnade styrelseplatsen efter nedflyttningen 1999 när han fick jobbet som marknads- och sportchef med målet att ta MFF tillbaka till Allsvenskan. Hans arbete ledde inte bara till en comeback utan också ett guld 2004.

Att MFF idag har en god ekonomi och står som delägare i Swedbank Stadion, är hans förtjänst. Hasse Borgs förmåga att förhandla är omvittnad och har inneburit att MFF fått en mycket god ekonomi.

Hasse Borg var också den person som tog hand om Zlatan Ibrahimovic när han nalkades A-laget och sedan slog igenom. Borg engagerade sig fullt ut, långt utöver arbetstiden. Han låg också bakom upplägget i det kontrakt som har gett MFF runt 115 miljoner kronor från det att han tog steget till Ajax och till nya klubbyten.

Åsikterna, inte minst bland MFF:s fans, om Hasse Borg har varit många, men framför allt som förhandlare har han fått mycket beröm.

- MFF har Hasse att tacka för så mycket. Som spelare, styrelseledamot och inte minst som sportchef, betonar Bengt Madsen, MFF:s ordförande.

Fakta

Hasse Borgs förmåga att förhandla med gott resultat ärm omvittnad. Hans många och framgångsrika miljonaffärer har gjort MFF till en rik klubb.

Se här bara:(ca-siffror för MFF:s främsta spelarförsäljningar)

Zlatan Ibrahimovic 115 miljoner

Marcus Rosenberg 81

Ola Toivonen 44

Afonso Afonso 42

Junior 15 miljoner

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Bandy-VM avgörs i Irkutsk vid Bajkalsjöns strand i södra Sibirien 28 mars – 5 april. Den nya hallen är en våt dröm för alla som drömmer om något liknande. Den kostar drygt 1 miljard kronor och rymmer 6 000 åskådare.

Den 27 januari arrangeras Idrottsgalan i Globen. I dag släpptes namnen på de som konkurrerar om Radiosportens Jerringspris för årets bästa idrottsprestation. Svenska folket är jury, konkurrensen är stenhård, vad sägs om Daniel Ståhl, Mondo Duplantis, Hanna Öberg, Sarah Sjöström, Frida Karlsson...

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Från och med 2021 är det slut med sponsorbidrag från Astra Zeneca till ungdomsidrotten i Södertälje!

En traditionell storsponsor, men beslutet är oåterkalleligt.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.