Bengt-Åke tar HD:n till Österrike

Bengt-Åke Gustafsson är arbetslös. Men det går ingen nöd på honom efter alla år som proffs och tränare. ”Jag tackade nej till TPS Åbo i går. Nu tar jag ett brejk från all hockey. Det dyker alltid upp något tränarjobb framöver”, säger Bengt-Åke som i ställer putsar på sin Harley Davidson.

- Jag och Thomas Rundqvist ska åka ner med våra Harley Davidson-motorcyklar till Österrike en vecka om 14 dagar, berättar Tre Kronors förre förbundskapten i tidningen NWT.

Tar HD:n till Österrike

Han ser fram emot en återträff med den lilla svensk-österrikiska Harley-klubb där han och Thomas tillhör. Vartannat år samlas gänget i Österrike, vartannat i Sverige.

Det är en annorlunda sommar. Den första som är hockeyfri sedan han var 13 år, faktiskt. Därtill har han skiljt sig efter 30 år tillsammans med hustru Eva. Han är fri att göra vad han vill och när han vill.  

Än så länge är Karlskoga hemmaplan och här vilar han, går ut med hunden och är övertygad om att ett jobb väntar framme i höst någon gång.

"Inga nyanser i media"

- Jag är inte trött på hockey. Suget kommer säkert tillbaka i höst, men min målsättning är ett jobb utomlands så jag slipper komma rakt in i röran igen.

När NWT träffar honom blir det mycket prat om hur han har behandlats av media.

- Det jag saknar är nyanser. Allt är svart eller vitt. Ena dagen hjälte, nästa idiot. Media söker negativa vinklar hela tiden. Kanske tror de att positiva saker inte säljer. Man undrar hur en del kan få kalla sig experter och vara krönikörer, säger Bengt-Åke.

"Boork smyger runt"

Både Leif Boork och Niklas Wikegård har kritiserat honom starkt.

- Boork smyger runt hela tiden och vågar inte ens komma i närheten av mig. Än mindre komma fram och prata och ställa frågor. Han pratade inte med mig när han var förbundskapten heller. Men han vet ju själv vad han åstadkom med Tre Kronor...

Hur var det då med time-outen?

"Spelarna ville ha time-out"

- Det var faktiskt inte mitt förslag utan spelarnas. De sa till mig: ”Benga, kör en time out nu och jag gillade idén”.

- Det är oerhört lätt att kritisera med facit i hand. Killarna var trötta och behövde byta. Tjeckerna hade precis fått in sex nya gubbar på isen. Samma killar som förresten fortsatte efter vår time out. Men man har inte en chans mot media. De vinklar som de vill ändå.

Läs hela intervjun
 

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Den förstörda statyn av Zlatan Ibrahimovic har förts till hemlig plats. Sydsvenskan skriver att vandaliseringen och reparationen kommer att kosta Malmö stad minst 228 700 kronor. Tillkommer gör kostnaden för konstnären Peter Lindes arbete för att få statyn i ursprungligt skick. Var statyn ska placeras är inte bestämt.

Det är dukat för fest. Tele 2 i Stockholm är ombyggd till en jättearena för handboll. Här var det meningen att ett blågult gäng skulle ha sprungit in vid söndagens EM-final. Men det svenska landslaget svek och nu spelar Spanien mot Kroatien. Två lag som successivt blivit bättre under turneringen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.