Bengt-Åke tar HD:n till Österrike

Bengt-Åke Gustafsson är arbetslös. Men det går ingen nöd på honom efter alla år som proffs och tränare. ”Jag tackade nej till TPS Åbo i går. Nu tar jag ett brejk från all hockey. Det dyker alltid upp något tränarjobb framöver”, säger Bengt-Åke som i ställer putsar på sin Harley Davidson.

- Jag och Thomas Rundqvist ska åka ner med våra Harley Davidson-motorcyklar till Österrike en vecka om 14 dagar, berättar Tre Kronors förre förbundskapten i tidningen NWT.

Tar HD:n till Österrike

Han ser fram emot en återträff med den lilla svensk-österrikiska Harley-klubb där han och Thomas tillhör. Vartannat år samlas gänget i Österrike, vartannat i Sverige.

Det är en annorlunda sommar. Den första som är hockeyfri sedan han var 13 år, faktiskt. Därtill har han skiljt sig efter 30 år tillsammans med hustru Eva. Han är fri att göra vad han vill och när han vill.  

Än så länge är Karlskoga hemmaplan och här vilar han, går ut med hunden och är övertygad om att ett jobb väntar framme i höst någon gång.

"Inga nyanser i media"

- Jag är inte trött på hockey. Suget kommer säkert tillbaka i höst, men min målsättning är ett jobb utomlands så jag slipper komma rakt in i röran igen.

När NWT träffar honom blir det mycket prat om hur han har behandlats av media.

- Det jag saknar är nyanser. Allt är svart eller vitt. Ena dagen hjälte, nästa idiot. Media söker negativa vinklar hela tiden. Kanske tror de att positiva saker inte säljer. Man undrar hur en del kan få kalla sig experter och vara krönikörer, säger Bengt-Åke.

"Boork smyger runt"

Både Leif Boork och Niklas Wikegård har kritiserat honom starkt.

- Boork smyger runt hela tiden och vågar inte ens komma i närheten av mig. Än mindre komma fram och prata och ställa frågor. Han pratade inte med mig när han var förbundskapten heller. Men han vet ju själv vad han åstadkom med Tre Kronor...

Hur var det då med time-outen?

"Spelarna ville ha time-out"

- Det var faktiskt inte mitt förslag utan spelarnas. De sa till mig: ”Benga, kör en time out nu och jag gillade idén”.

- Det är oerhört lätt att kritisera med facit i hand. Killarna var trötta och behövde byta. Tjeckerna hade precis fått in sex nya gubbar på isen. Samma killar som förresten fortsatte efter vår time out. Men man har inte en chans mot media. De vinklar som de vill ändå.

Läs hela intervjun
 

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.