Hockeyligan förstärker marknadsarbetet

Svenska Hockeyligan satsar vidare på att utveckla och stärka Elitserien. En ny heltidsanställd domarchef har rekryterats och nu är det marknadsorganisationen som ska förstärkas.

-  Elitserien är attraktiv och för att tillvarata och utveckla vår marknadsposition behöver vi förstärka organisationen ytterligare, säger Peter Gudmundson, VD Svenska Hockeyligan.

Svenska Hockeyligans marknadsorganisation ska utökas med två personer - en ”Key Account Manager”, med ansvar för försäljning och utveckling av samarbetet med befintliga och nya samarbetspartners, samt en ”Reklamsäljare” med ansvar för försäljning på kampanjnivå.

- Vi ser fram emot att ta nästa steg i vårt kundrelaterade arbete för kunna möta våra samarbetspartners krav och tillvara det stora intresse som finns kring Elitserien.

I veckan anställdes Mikael Ahlström som domarchef. En 38-åring som de senaste elva åren arbetat hos rekryteringsföretaget Manpower där han bland annat coachat ledare och utvecklat personal. Sin ishockeykompetens har han fått genom 17 år som hockeyspelare och efter sin aktiva karriär genom att följa ishockeyn från läktaren med stort intresse.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.