Hockeyligan förstärker marknadsarbetet

Svenska Hockeyligan satsar vidare på att utveckla och stärka Elitserien. En ny heltidsanställd domarchef har rekryterats och nu är det marknadsorganisationen som ska förstärkas.

-  Elitserien är attraktiv och för att tillvarata och utveckla vår marknadsposition behöver vi förstärka organisationen ytterligare, säger Peter Gudmundson, VD Svenska Hockeyligan.

Svenska Hockeyligans marknadsorganisation ska utökas med två personer - en ”Key Account Manager”, med ansvar för försäljning och utveckling av samarbetet med befintliga och nya samarbetspartners, samt en ”Reklamsäljare” med ansvar för försäljning på kampanjnivå.

- Vi ser fram emot att ta nästa steg i vårt kundrelaterade arbete för kunna möta våra samarbetspartners krav och tillvara det stora intresse som finns kring Elitserien.

I veckan anställdes Mikael Ahlström som domarchef. En 38-åring som de senaste elva åren arbetat hos rekryteringsföretaget Manpower där han bland annat coachat ledare och utvecklat personal. Sin ishockeykompetens har han fått genom 17 år som hockeyspelare och efter sin aktiva karriär genom att följa ishockeyn från läktaren med stort intresse.

Så påverkas allsvenska klubbarna ekonomiskt av covid-19. Här är den hotfulla situationen.

EY:s fotbollsrapport innehåller i år en analys av hur covid-19 och förbudet mot större publika sammankomster kan påverka Allsvenskan. Granskningen visar att efter två hemmamatcher utan publik skulle fem av de allsvenska klubbarna uppvisa ett negativt eget kapital och behöva ett kapitaltillskott. Så illa är det.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Enligt The Times kommer fler av säsongens Premier League-matcher att TV-sändas om säsongen kommer igång. Sedan 2012 har England haft förbud att sända klockan 16-matcherna på lördagen.

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.