Vad sker med Magnus Hedman?

Landslagsman, proffsspelare, hyllad och uppskattad, men nu frågar sig många vad som sker med Magnus Hedman? Han själv föredrar att inte uttala sig samtidigt som de negativa rubrikerna bara ökar i antal.

Rapporterna duggar tätt och förvåningen tilltar i takt med rubriker om penningproblem, skilsmässa, åtal och avsked från jobb.

Åklagaren överklagar domen

Nu framkommer att åklagaren Karin Sigstedt överklagar tingsrättens dom i det så kallade prostitutionsmålet. Åklagaren anser att tingsrätten hade för höga beviskrav och Sigstedt hänvisar bland annat till ett polisförhör där Magnus Hedman medgett att han vid någon tidpunkt misstänkte att det kunde röra sig om prostituerade men ”att hans alkoholpåverkan möjligen grumlade hans omdöme och förstånd.” Detta förhör har inte rätten, enligt åklagaren, tagit tillräcklig hänsyn till.

Det är alltså domen mot Magnus Hedman och AIK-spelaren Dulee Johnson som överklagas lagom som fotbollsstjärnorna har pustat ut i tron att fallet är avslutat. Stockholms tingsrätt friade från misstankar om sexköp, men nu kan stjärnorna tvingas till en ny rättegång.

I polisförhören och även i rättegången erkände Magnus Hedman att han hade haft sex med en ung rumänska, men att det inte var fråga om något något sexköp då inga pengar var inblandade.

Dagen efter festfilm

- För mig var det en vanlig efterfest. Vi fattade tycke för varandra. Vi gick in i gästrummet där jag skulle sova och hade sexuellt umgänge. Sedan åkte de hem. Men jag har inte betlat någonting till någon, sade Hedman under rättegången, enligt Aftonbladet.

Tingsrättens utlåtande baserades på att det saknades bevis för att Hedman skulle ha betalat eller att någon annan skulle ha gjort det åt honom. Men nu yrkar åklagaren att Hedman ska dömas till böter och att Johnson ska dömas till villkorlig dom med böter alternativt böter. Det blir Svea hovrätts uppgift att besluta om prövningstillstånd.

Nyheten kommer dagen efter skandalrubriker där Magnus Hedman förekommer på en fest som har filmats och lagts ut på Youtube. En film som nu är borttagen på begäran av hans familj. På filmen syns hur Hedman festar med Kungarna från Tylösand efter ett jobb som discjoockey i Gislaved. Filmen är dock borttagen efter önskemål från Hedmans familj.

Därför stoppades filmen

Joakim Berg från TV-programmet ”Kungarna från Tylösand” hade lagt ut klippet.

- Hedmans tidigare fru Magdalena Graaf och hans barn blev ledsna av filmen, säger Joakim Berg till Metro.

- Men Magnus hörde av sig till mig och sa att han skiter i om filmen ligger uppe, men att Magdalena Graaf och barnen blivit ledsna av den. Så jag tog bort den, säger Berg.

Nya negativa rubriker

Nu frågar sig många av hans vänner inom fotbollen vad som är på väg att ske med den före detta landslagsmannen. Han har tjänat åtskilliga miljoner på sin fotboll under åren, men påstår att de är borta.

Han sparkades som expertkommentator från TV4, han fälldes och fick dagsböter för dopingbrott, han har genomgått en skilsmässa, förklarat att han är barskrapad och försatt sitt företag i konkurs. Hans liv har tagit en helt ny vändning - till mångas besvikelse.

Själv väljer han att hålla tyst men har tidigare sagt att han ska skriva en bok om sitt liv.

Fakta

Magnus Hedmans fotbollskarrär:

+ 37 år och boende i Stockholm
+ Proffs i Celtic och ordinarie målvakt i landslaget 1997-2002
+ 58 A-landskamper (till och med år 2004)
+ VM-slutspel: 1994, 2002
+ EM-slutspel: 2000, 2004
+ Så sent som 2006 skrev han kontrakt med Chelsea.

Gör om, gör rätt (inte verifierad)

tors, 2010-10-21 07:56

1. Korr?

Han heter Joakim Berg (inte Johan), det s.k. "våldtäktsmålet" rör endast Dulee Johnson medan det som Magnus Hedman och (bl.a) Dulee Johnson är inblandade i snarare benämns som prostitutionsmålet, och så hävdar Hedman att han inte har BETALAT den rumänska kvinnan (huruvida hon har blivit "betlad" förtäljer inte historien. Annars stämmer det mesta i artikeln. Hafsverk, någon?

Martin (inte verifierad)

tors, 2010-10-21 09:10

2. Underkänt

Förutom att artikeln är extremt slarvigt skriven så är den även etiskt tveksam. Den vidarebefordrar egentligen bara en samling skvalleruppgifter under en täckmantel av spelad oro för Hedmans liv och karriär. Vad är nytt? Och vad har detta att göra med idrottens affärer?

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.