Vad sker med Magnus Hedman?

Landslagsman, proffsspelare, hyllad och uppskattad, men nu frågar sig många vad som sker med Magnus Hedman? Han själv föredrar att inte uttala sig samtidigt som de negativa rubrikerna bara ökar i antal.

Rapporterna duggar tätt och förvåningen tilltar i takt med rubriker om penningproblem, skilsmässa, åtal och avsked från jobb.

Åklagaren överklagar domen

Nu framkommer att åklagaren Karin Sigstedt överklagar tingsrättens dom i det så kallade prostitutionsmålet. Åklagaren anser att tingsrätten hade för höga beviskrav och Sigstedt hänvisar bland annat till ett polisförhör där Magnus Hedman medgett att han vid någon tidpunkt misstänkte att det kunde röra sig om prostituerade men ”att hans alkoholpåverkan möjligen grumlade hans omdöme och förstånd.” Detta förhör har inte rätten, enligt åklagaren, tagit tillräcklig hänsyn till.

Det är alltså domen mot Magnus Hedman och AIK-spelaren Dulee Johnson som överklagas lagom som fotbollsstjärnorna har pustat ut i tron att fallet är avslutat. Stockholms tingsrätt friade från misstankar om sexköp, men nu kan stjärnorna tvingas till en ny rättegång.

I polisförhören och även i rättegången erkände Magnus Hedman att han hade haft sex med en ung rumänska, men att det inte var fråga om något något sexköp då inga pengar var inblandade.

Dagen efter festfilm

- För mig var det en vanlig efterfest. Vi fattade tycke för varandra. Vi gick in i gästrummet där jag skulle sova och hade sexuellt umgänge. Sedan åkte de hem. Men jag har inte betlat någonting till någon, sade Hedman under rättegången, enligt Aftonbladet.

Tingsrättens utlåtande baserades på att det saknades bevis för att Hedman skulle ha betalat eller att någon annan skulle ha gjort det åt honom. Men nu yrkar åklagaren att Hedman ska dömas till böter och att Johnson ska dömas till villkorlig dom med böter alternativt böter. Det blir Svea hovrätts uppgift att besluta om prövningstillstånd.

Nyheten kommer dagen efter skandalrubriker där Magnus Hedman förekommer på en fest som har filmats och lagts ut på Youtube. En film som nu är borttagen på begäran av hans familj. På filmen syns hur Hedman festar med Kungarna från Tylösand efter ett jobb som discjoockey i Gislaved. Filmen är dock borttagen efter önskemål från Hedmans familj.

Därför stoppades filmen

Joakim Berg från TV-programmet ”Kungarna från Tylösand” hade lagt ut klippet.

- Hedmans tidigare fru Magdalena Graaf och hans barn blev ledsna av filmen, säger Joakim Berg till Metro.

- Men Magnus hörde av sig till mig och sa att han skiter i om filmen ligger uppe, men att Magdalena Graaf och barnen blivit ledsna av den. Så jag tog bort den, säger Berg.

Nya negativa rubriker

Nu frågar sig många av hans vänner inom fotbollen vad som är på väg att ske med den före detta landslagsmannen. Han har tjänat åtskilliga miljoner på sin fotboll under åren, men påstår att de är borta.

Han sparkades som expertkommentator från TV4, han fälldes och fick dagsböter för dopingbrott, han har genomgått en skilsmässa, förklarat att han är barskrapad och försatt sitt företag i konkurs. Hans liv har tagit en helt ny vändning - till mångas besvikelse.

Själv väljer han att hålla tyst men har tidigare sagt att han ska skriva en bok om sitt liv.

Fakta

Magnus Hedmans fotbollskarrär:

+ 37 år och boende i Stockholm
+ Proffs i Celtic och ordinarie målvakt i landslaget 1997-2002
+ 58 A-landskamper (till och med år 2004)
+ VM-slutspel: 1994, 2002
+ EM-slutspel: 2000, 2004
+ Så sent som 2006 skrev han kontrakt med Chelsea.

Gör om, gör rätt (inte verifierad)

tors, 2010-10-21 07:56

1. Korr?

Han heter Joakim Berg (inte Johan), det s.k. "våldtäktsmålet" rör endast Dulee Johnson medan det som Magnus Hedman och (bl.a) Dulee Johnson är inblandade i snarare benämns som prostitutionsmålet, och så hävdar Hedman att han inte har BETALAT den rumänska kvinnan (huruvida hon har blivit "betlad" förtäljer inte historien. Annars stämmer det mesta i artikeln. Hafsverk, någon?

Martin (inte verifierad)

tors, 2010-10-21 09:10

2. Underkänt

Förutom att artikeln är extremt slarvigt skriven så är den även etiskt tveksam. Den vidarebefordrar egentligen bara en samling skvalleruppgifter under en täckmantel av spelad oro för Hedmans liv och karriär. Vad är nytt? Och vad har detta att göra med idrottens affärer?

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.