Vad sker med Magnus Hedman?

Landslagsman, proffsspelare, hyllad och uppskattad, men nu frågar sig många vad som sker med Magnus Hedman? Han själv föredrar att inte uttala sig samtidigt som de negativa rubrikerna bara ökar i antal.

Rapporterna duggar tätt och förvåningen tilltar i takt med rubriker om penningproblem, skilsmässa, åtal och avsked från jobb.

Åklagaren överklagar domen

Nu framkommer att åklagaren Karin Sigstedt överklagar tingsrättens dom i det så kallade prostitutionsmålet. Åklagaren anser att tingsrätten hade för höga beviskrav och Sigstedt hänvisar bland annat till ett polisförhör där Magnus Hedman medgett att han vid någon tidpunkt misstänkte att det kunde röra sig om prostituerade men ”att hans alkoholpåverkan möjligen grumlade hans omdöme och förstånd.” Detta förhör har inte rätten, enligt åklagaren, tagit tillräcklig hänsyn till.

Det är alltså domen mot Magnus Hedman och AIK-spelaren Dulee Johnson som överklagas lagom som fotbollsstjärnorna har pustat ut i tron att fallet är avslutat. Stockholms tingsrätt friade från misstankar om sexköp, men nu kan stjärnorna tvingas till en ny rättegång.

I polisförhören och även i rättegången erkände Magnus Hedman att han hade haft sex med en ung rumänska, men att det inte var fråga om något något sexköp då inga pengar var inblandade.

Dagen efter festfilm

- För mig var det en vanlig efterfest. Vi fattade tycke för varandra. Vi gick in i gästrummet där jag skulle sova och hade sexuellt umgänge. Sedan åkte de hem. Men jag har inte betlat någonting till någon, sade Hedman under rättegången, enligt Aftonbladet.

Tingsrättens utlåtande baserades på att det saknades bevis för att Hedman skulle ha betalat eller att någon annan skulle ha gjort det åt honom. Men nu yrkar åklagaren att Hedman ska dömas till böter och att Johnson ska dömas till villkorlig dom med böter alternativt böter. Det blir Svea hovrätts uppgift att besluta om prövningstillstånd.

Nyheten kommer dagen efter skandalrubriker där Magnus Hedman förekommer på en fest som har filmats och lagts ut på Youtube. En film som nu är borttagen på begäran av hans familj. På filmen syns hur Hedman festar med Kungarna från Tylösand efter ett jobb som discjoockey i Gislaved. Filmen är dock borttagen efter önskemål från Hedmans familj.

Därför stoppades filmen

Joakim Berg från TV-programmet ”Kungarna från Tylösand” hade lagt ut klippet.

- Hedmans tidigare fru Magdalena Graaf och hans barn blev ledsna av filmen, säger Joakim Berg till Metro.

- Men Magnus hörde av sig till mig och sa att han skiter i om filmen ligger uppe, men att Magdalena Graaf och barnen blivit ledsna av den. Så jag tog bort den, säger Berg.

Nya negativa rubriker

Nu frågar sig många av hans vänner inom fotbollen vad som är på väg att ske med den före detta landslagsmannen. Han har tjänat åtskilliga miljoner på sin fotboll under åren, men påstår att de är borta.

Han sparkades som expertkommentator från TV4, han fälldes och fick dagsböter för dopingbrott, han har genomgått en skilsmässa, förklarat att han är barskrapad och försatt sitt företag i konkurs. Hans liv har tagit en helt ny vändning - till mångas besvikelse.

Själv väljer han att hålla tyst men har tidigare sagt att han ska skriva en bok om sitt liv.

Fakta

Magnus Hedmans fotbollskarrär:

+ 37 år och boende i Stockholm
+ Proffs i Celtic och ordinarie målvakt i landslaget 1997-2002
+ 58 A-landskamper (till och med år 2004)
+ VM-slutspel: 1994, 2002
+ EM-slutspel: 2000, 2004
+ Så sent som 2006 skrev han kontrakt med Chelsea.

Gör om, gör rätt (inte verifierad)

tors, 2010-10-21 06:56

1. Korr?

Han heter Joakim Berg (inte Johan), det s.k. "våldtäktsmålet" rör endast Dulee Johnson medan det som Magnus Hedman och (bl.a) Dulee Johnson är inblandade i snarare benämns som prostitutionsmålet, och så hävdar Hedman att han inte har BETALAT den rumänska kvinnan (huruvida hon har blivit "betlad" förtäljer inte historien. Annars stämmer det mesta i artikeln. Hafsverk, någon?

Martin (inte verifierad)

tors, 2010-10-21 08:10

2. Underkänt

Förutom att artikeln är extremt slarvigt skriven så är den även etiskt tveksam. Den vidarebefordrar egentligen bara en samling skvalleruppgifter under en täckmantel av spelad oro för Hedmans liv och karriär. Vad är nytt? Och vad har detta att göra med idrottens affärer?

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.