Magnus Hedman: Vi har bränt miljonerna

- Det finns inga miljoner kvar. Vi har bränt allt, erkände Magnus Hedman när han på måndagen ställde up i en direktsänd intervju hos Malou von Sivers "Efter tio" i TV4. "Tänk om det ändå fanns 100 miljoner, det hade varit ett drömscenario".

Magnus Hedmans senaste år har fyllt av negativa rubriker och hela tiden har han nekat till att låta sig intervjuas. Men på måndagen valde han träda fram. Det skedde i TV4 hos Malou von Sivers "Efter tio" där han lät sig utfrågas under nära en timme.

Har gått i personlig konkurs

Inget ämne skulle undvikas, det var helt uppenbarat, och Malou von Sivers tog också upp allt från sexdom och dopingbrott till de saknade miljonerna.

Nio år som proffsspelare utöver VM-slutspel 1994 och 2002, EM-slutspel 2000 och 2004, totalt 58 landskamper, är en framgångssaga med kändisskap stora inkomster.

- Det har framkommit att du borde ha tjänat hundratals miljoner, sa von Sivers.

- Tänk om det ändå vore så. Det hade varit ett drömscenario, suckade Hedman.

Pensionsförsäkringar

- Visst, det finns pensionsförsäkringar. Annars har vi bränt allt.

- Vilken korkad kille, tänker många, ja, jag håller med.

- Och förresten, jag har gått i personlig konkurs, det gör man inte om man har pengar. Man gömmer inte pengar då.Hur kunde det gå så snett, var den genomgående frågan. Hedman hade inget rakt svar.

Klarade inte hemkomsten

- Mer än att hemkomsten efter alla år utomlands blev oerhört jobbig.

Magnus Hedman blev frågande till vad det skulle bli av hans liv. Han var van vid uppmärksamhet och att ha en bestämt uppgift, dvs att spela fotboll och vara hyllad. Det hjälpte inte att han fick flera engagemang, som TV-kommentator, föreläsare och andra uppgifter.

'- Fotbollen var min trygghet, jag var bortskämd och sedan blev det bara fel när idrottandet inte fanns längre.

Barnen hans räddning

Nu vill han, 37 år gammal, starta ett nytt liv och lägga allt bakom sig. Inte minst för barnens skull.

- Utan dem vet jag inte vad som hade hänt, berättade han och erkände att han hade varit oerhört deprimerad  och till och med haft självmordstankar när det stormade som värst.

- De veckorna när jag har haft barnen har tillvaron funkat. Men när jag hade lämnat dem tog jag två sömntabletter och när jag vaknade fram på eftermiddagen tog jag två till.

"Ville inte visa  mig ute"

- Jag skämdes och ville inte visa mig ute.

Han ruskade på huvudet och betonade:

- Jag var så långt från fotbollsspelaren Magnus Hedman som man kan komma.

Enda gången han berättar

Tack vare barnen och goda vänner är han på benen igen.

- Nu berättar jag sanningen här och nu. Jag vill få slut på alla spekulationer.

- Det här min version och det är enda gången jag pratar öppet om allt.

Här är hela intervjun i TV4Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.