Magnus Hedman: Vi har bränt miljonerna

- Det finns inga miljoner kvar. Vi har bränt allt, erkände Magnus Hedman när han på måndagen ställde up i en direktsänd intervju hos Malou von Sivers "Efter tio" i TV4. "Tänk om det ändå fanns 100 miljoner, det hade varit ett drömscenario".

Magnus Hedmans senaste år har fyllt av negativa rubriker och hela tiden har han nekat till att låta sig intervjuas. Men på måndagen valde han träda fram. Det skedde i TV4 hos Malou von Sivers "Efter tio" där han lät sig utfrågas under nära en timme.

Har gått i personlig konkurs

Inget ämne skulle undvikas, det var helt uppenbarat, och Malou von Sivers tog också upp allt från sexdom och dopingbrott till de saknade miljonerna.

Nio år som proffsspelare utöver VM-slutspel 1994 och 2002, EM-slutspel 2000 och 2004, totalt 58 landskamper, är en framgångssaga med kändisskap stora inkomster.

- Det har framkommit att du borde ha tjänat hundratals miljoner, sa von Sivers.

- Tänk om det ändå vore så. Det hade varit ett drömscenario, suckade Hedman.

Pensionsförsäkringar

- Visst, det finns pensionsförsäkringar. Annars har vi bränt allt.

- Vilken korkad kille, tänker många, ja, jag håller med.

- Och förresten, jag har gått i personlig konkurs, det gör man inte om man har pengar. Man gömmer inte pengar då.Hur kunde det gå så snett, var den genomgående frågan. Hedman hade inget rakt svar.

Klarade inte hemkomsten

- Mer än att hemkomsten efter alla år utomlands blev oerhört jobbig.

Magnus Hedman blev frågande till vad det skulle bli av hans liv. Han var van vid uppmärksamhet och att ha en bestämt uppgift, dvs att spela fotboll och vara hyllad. Det hjälpte inte att han fick flera engagemang, som TV-kommentator, föreläsare och andra uppgifter.

'- Fotbollen var min trygghet, jag var bortskämd och sedan blev det bara fel när idrottandet inte fanns längre.

Barnen hans räddning

Nu vill han, 37 år gammal, starta ett nytt liv och lägga allt bakom sig. Inte minst för barnens skull.

- Utan dem vet jag inte vad som hade hänt, berättade han och erkände att han hade varit oerhört deprimerad  och till och med haft självmordstankar när det stormade som värst.

- De veckorna när jag har haft barnen har tillvaron funkat. Men när jag hade lämnat dem tog jag två sömntabletter och när jag vaknade fram på eftermiddagen tog jag två till.

"Ville inte visa  mig ute"

- Jag skämdes och ville inte visa mig ute.

Han ruskade på huvudet och betonade:

- Jag var så långt från fotbollsspelaren Magnus Hedman som man kan komma.

Enda gången han berättar

Tack vare barnen och goda vänner är han på benen igen.

- Nu berättar jag sanningen här och nu. Jag vill få slut på alla spekulationer.

- Det här min version och det är enda gången jag pratar öppet om allt.

Här är hela intervjun i TV4Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.