Skillnad på pamp och pamp...

Hans Vestberg, Svenska Handbollsförbundets ordförande och tillika vd på Ericsson, är belåten med VM så här långt. Sportsligt har landslaget skött sig och han är övertygad om att arrangemanget slutar med en bra vinst för förbundet.

- Vi räknar med ett positivt ekonomiskt resultat. Jag ser ingen anledning att ändra på den prognosen, säger Hans Vestberg, en gång målvakt i Stockholmsklubb.

Handboll i sitt hjärta

- De sportsliga kraven på landslaget är uppfyllda. Det finns ett lag som är riktigt bra och det är Frankrike, sedan finns det sex sju lag som är ganska jämna och bland dem finns Sverige, säger Vestberg.

Han finns på läktaren så ofta en fulltecknad dagbok medger. Han gillar handboll skarpt och har både insikt och kunskap. Handboll är hans sport, helt enkelt.

- Jag har ett hjärta som tickar otroligt för att det gå bra för Sverige.

En långsiktig plan

45-åringen upplever hur sporten utvecklas. Junior- och seniorlandslagen har kvalat in till samtliga stora mästerskap, säger han i en intervju med TT.

- Det här är en del i en lång resa som bygger på en långsiktig plan att ta hem så många stora mästerskap som möjligt. Målsättningen är att få ännu fler att spela handboll och ännu starkare landslag.

Hans Vestberg är så långt ifrån att vara en idrottspamp som det bara är möjligt.

Skillnad mot Moustafa

Det är lite annat med Dr Hassan Moustafa, president i Internationella handbollförbundet (IHF). Det är mannen som höjde sin lön från motsvarande 208 000 kronor till nästan 3,5 miljon, enligt tyska tidningen Der Spiegel.

Styrelsen röstade ja till Moustafas förslag. Till saken hör att de också fick en släng av sleven. Ledamöterna tjänar tillsammans drygt 9,2 miljoner kronor. En skaplig höjning från tidigare arvoden på totalt 1,4 miljoner.  Men de har också traktamenten om nära 2 800 kronor om dagen plus fritt boende och mat.

Det gäller alltså att hålla sig vän med han som styr… Det gjorde inte Carin Nilsson-Green som jobbat internationellt i 13 år.

- Jag är uppvuxen i svensk idrottsrörelse, där man tillåts ha en egen uppfattning och respekteras för den. Men det som hänt är inte relevant att diskutera nu när vi har ett VM hos oss. Jag vill inte ha konflikter, säger hon till tidningen Göteborgs-Posten.

Inte lika för damerna

Samtidigt har Dr Hassan Moustafa bidragit till att prispengarna i VM har ökat betydligt och att IHF också står för spelarförsäkring numera.

Det gäller än så länge bara herrarna, inte damerna i deras VM.

- Vi börjar med herrarna, har Moustafa svarat.

Komma närmare hockeyn

Göteborgs-Posten fick en intervju med denne man.

- Jag älskar handboll, säger han, men jag vill att den hela tiden ska utvecklas.

- Jag vill att vi ska närma oss ishockeyn, att det hela tiden ska hända något.

ViI ska kanske minska målen

Det ska vara ett intensivt skeende på planen.

- Antingen kan vi göra målen mindre, eller också flyttar vi målgårdslinjen från sex till sju meter.

Och så avslutar han:

- Jag ser mycket handboll, säger Dr Moustafa, men aldrig som vanlig åskådare. Jag kan allt, jag ser allt som expert.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.