Zlatans bok slår redan rekord

14 dagar återstår till utgivningen och som av en slump sipprar det ut lite mer information om boken som Zlatan Ibrahimovic har skrivit med hjälp av David Lagercrantz. Bokus noterar redan rekord i försäljningen.

"Jag är Zlatan Ibrahimovic"  (Albert Bonniers Förlag är en självbiografi som släpps den 15 november. Nu ska stjärnan för första gången avslöja sanningen om vad som hände i Barcelona och schismen med tränaren Josep ”Pep” Guardiola.

Berättar öppenhjärtligt

- Det här har varit ett för mig annorlunda, roligt och mycket personligt projekt. Det här är mitt liv - det här är min historia, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

Han berättar öppet om uppväxten i Rosengård, spelskandalen­ Calciopoli som kunde ha stoppat karriären och han vill också i ett längre stycke redogöra för ett tänkt möte med en flicka utan att det förekommer något namn.

Läsarna får gissa om det är Helena Seger, sambon sedan flera år.

Bussen var försenad...

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag”.

Zlatan och författaren David Lagercrantz har haft långa och öppna samtal. Lagercrantz bodde i Milano i nära fem  veckor och därutöver har han och Zlatan hittat tillfällen till att träffas.

- Vi har suttit i timma efter timma, säkert uppåt 100 timmar.

"Är mycket mer intelligent"

- Jag är så jäkla fascinerad av Zlatan. Han är otroligt mycket mer intelligent än man tror. Han är ingen läsande kille, utan spelar xbox och allt sånt, men den här boken har han läst upp och ned, vi har diskuterat allt, säger Lagercrantz till Sport-Expressen.

- Vi har pratat språk, och gått igenom om man ska säga "fetast" eller "värsta".

Lagercrantz tror att boken kommer att förvåna.

Han vill gå på djupet

- Jag upplever att det här verkligen är viktigt för honom. Han vill begripa, och att det ska bli sant. Inte att han ska framstå så bra som möjligt, utan att det ska bli sant.

- Han är intellektuell i den mening att han går på ­djupet och verkligen vill fatta vad som har hänt.

- Det har varit en jäkligt häftig resa, med en vansinnigt bra historia, avslutar Lagercrantz.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.