Zlatans bok slår redan rekord

14 dagar återstår till utgivningen och som av en slump sipprar det ut lite mer information om boken som Zlatan Ibrahimovic har skrivit med hjälp av David Lagercrantz. Bokus noterar redan rekord i försäljningen.

"Jag är Zlatan Ibrahimovic"  (Albert Bonniers Förlag är en självbiografi som släpps den 15 november. Nu ska stjärnan för första gången avslöja sanningen om vad som hände i Barcelona och schismen med tränaren Josep ”Pep” Guardiola.

Berättar öppenhjärtligt

- Det här har varit ett för mig annorlunda, roligt och mycket personligt projekt. Det här är mitt liv - det här är min historia, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

Han berättar öppet om uppväxten i Rosengård, spelskandalen­ Calciopoli som kunde ha stoppat karriären och han vill också i ett längre stycke redogöra för ett tänkt möte med en flicka utan att det förekommer något namn.

Läsarna får gissa om det är Helena Seger, sambon sedan flera år.

Bussen var försenad...

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag”.

Zlatan och författaren David Lagercrantz har haft långa och öppna samtal. Lagercrantz bodde i Milano i nära fem  veckor och därutöver har han och Zlatan hittat tillfällen till att träffas.

- Vi har suttit i timma efter timma, säkert uppåt 100 timmar.

"Är mycket mer intelligent"

- Jag är så jäkla fascinerad av Zlatan. Han är otroligt mycket mer intelligent än man tror. Han är ingen läsande kille, utan spelar xbox och allt sånt, men den här boken har han läst upp och ned, vi har diskuterat allt, säger Lagercrantz till Sport-Expressen.

- Vi har pratat språk, och gått igenom om man ska säga "fetast" eller "värsta".

Lagercrantz tror att boken kommer att förvåna.

Han vill gå på djupet

- Jag upplever att det här verkligen är viktigt för honom. Han vill begripa, och att det ska bli sant. Inte att han ska framstå så bra som möjligt, utan att det ska bli sant.

- Han är intellektuell i den mening att han går på ­djupet och verkligen vill fatta vad som har hänt.

- Det har varit en jäkligt häftig resa, med en vansinnigt bra historia, avslutar Lagercrantz.

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.