Anton, Kajsa - och nu Anja

Anton Hysén och Kajsa Bergqvist har tidigare trätt fram. Nu var turen kommen till Anja Pärson. Det som länge har varit en officiell hemlighet i den inre kretsen. Hon hade avslutat karriären, stunden var den rätta och det fanns ingen orsak att vara hemlig längre.
I Schladming höll Sveriges alpina drottning Anja Pärson pressträffen vid världscupsavslutningen för at berätta om sitt beslut att sluta. Nu fick hon ett helt eget radioprogram för att berätta om nästa stora livsbeslut. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix

 

- Mitt mitt liv tar inte slut, jag börjar ett nytt, sa Anja Pärson när hon avslöjade att det var slutåkt.

Nu gällde hennes nya liv, ett annorlunda liv. Vad hon syftade på visste hon redan då, men sa inte mer.

Tjänat över 100 miljoner

Vi visste att Anja Pärson är ekonomiskt oberoende. Sponsorkontrakt, prispengar och PR-ersättningar har gett runt 100 miljoner kronor.

Men vad skulle livet bestå utav.

Tillfället kunde inte har varit bättre, premiären av radioklassikern Sommar. Nu gjorde hon slut på alla spekulationer för sanningen har nått allt flera, men kretsen av aktiva, ledare och journalister har hållit tyst.

De var inte bara vänner

Att Anja Pärson och Filippa Rådin, 39, inte bara var vänner, utan mer än så.

Hur många gånger har hon inte fått chans att berätta. Journalister har upprepat frågan och velat skriva. En på sitt sätt märklig tystnad, här tog man minsann hänsyn.

Anja kändemed all sannolikhet att det var skönt att allt blev känt. Nu kryddade hon också med beskedet att hon ska bli mamma.

Hon hade blivit kär

Klart att det blev reaktion i folkhemmet, det gäller ju en nationalikonen.

Anja Pärson och flickvännen Filippa träffades för sju år sedan i Filippas klädbutik i Umeå. Filippa var bra på att hitta kläder ”som passar en slalomrumpa”.

Vänskapen växte, en dag fanns en ny känsla, något som Anja aldrig känt tidigare. Hon hade blivit kär.

- Jag vet inte när det hände, men plötsligt visste båda att allt var annorlunda. En dag sa hon det bara. Jag blev inte chockad, men livrädd, berättade Anja Pärson.

Första kyssen

Hon erkände att hon kände rädsla och osäkerhet.

- Dagarna som följde var fyllda av skam och lögn, sa Anja.

- Det tar ett bra tag att vänja sig vid tanken att leva med en kvinna.

Men deras förhållande bara stärktes:

- Vi blev starka i varandra och fick styrka att acceptera. Vi slutade springa åt olika håll, vi visste vad vi ville, från den första fantastiska kyssen.

Blivande mamma

Hon som aldrig tänkt att hon skulle bli tillsammans med en kvinna.

Det har inte varit enkelt beslut att berätta om kärleken, än mindre att göra det, förklarade Anja..

- För vissa har det varit lätt, för andra har det krävts mer, sa Anja.

Den unga tjejen som kom som ett yrväder för 14 år sedan är nu en 31-årig blivande mamma.

Fakta

Missade du Anja Pärsons radioprogram kan du klicka här

Vågar jag? (inte verifierad)

tis, 2012-06-26 03:11

1. anja

Jag blev inte chockad men en aning besviken. Man har anat att hon lirar på den andra planhalvan. Aningen har förstärkts i och med att man hörde henne aldrig prata så mycket om sitt privatliv på det sättet. Det påminner en del om Lena Philsson och hennes sätt att hit men inte längre. Man kan tycka att det är fegt att vänta tills efter karriären med tanke på sponsorer och familjen och vännerna. Media har i princip från dag noll vetat att att hon var lesbisk och knipigt käft. Jag skrev i början att jag var besviken och det jag just skrivit är en anledning. En andra är att barn till hårt ansatta av media och det är inte normalt att lesbiska kvinnor uppfostrar barn. Vad de än säger så tappar man den manliga aspekten. Det gå inte ersätta det med en bror, pappa, farbror eller kompis. Att två kvinnor gifter sig är helt okey men inga barn tyvärr. Det kanske låter fel att skriva 2012 men den krassa verkligheten är att alla inte vågar berätta. Jag är inte nån homofob som går undan när jag ser två tjejer eller killar kysser varandra. Jag har en kompis när han berättade att har är bög så sparka de ut honom och detta var för två år sedan. Tyvärr kommer det inte att fullt ut av alla. Hon bad att media inte skulle gå på familjen men tyvärr så kommer det inte att respekteras av alla. Jag kommer alltid att minnas Anja som en målmedveten tjej som satsade 100% och var lite tjurig. Någon i hennes omgivning skulle sagt att jag vet att du är lesbisk och att det är helt okey. Till slut så ger jag Anja all respekt och kärlek och hoppas hon får leva lycklig med Fillppa och det tilltänkta barnet. (Jag vet att jag i sista meningen emotsa mig själv.) Ps. Den tredje anledningen till besvikelsen är att har varit kär i henne själv och tänkte inte hon också, fan ytterligare en som gått förlorad till lesbianerna hahaha.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.