Patrik Sjöberg i ny karriär

Nu ska Patrik Sjöberg på sitt eget speciella vis utmana, tjöta med och intervjua några av de främsta idrottarna i Sverige. Är hockeyesset Niklas Lidström så helylle och hur kändes det för Kajsa Bergqvist att komma ut som bisexuell?, undrar han.
Kajsa Bergqvist och Patrik Sjöberg i ett riktigt höjdarmöte i TV3. Foto: TV3/Simon Cederqvist


Det ska den förre höjdhopparstjärnan, utav alla, ta reda på.

TV3 lanserar reportern Patrik Sjöberg. Ungefär som Expressen hoppas på honom som krönikör under OS. Han har uppenbarligen nya sidor.

Kändis och idrottsstjärna

Den förre världskordhållaren i höjdhopp upplever en ny karriär där han tjänar pengar som kändis och idrottsstjärna.

Genombrottet kom i Mästarnas mästare. Patrik snackade, snackade och snackade. Han fick tittarna att reagera och därmed blev han aktuell igen.

Återkomsten som rubriknamnet ledde till en Sverigeturné där han fortsatte att munhuggas med sin efterträdare vid ribban, Stefan Holm.

Patrik Sjöberg kom också ut med sin bok, ”Det du inte såg”, där han berättade om hur han som ung utsattes för övergrepp av sin styvfar och höjdhoppstränare.

I dubbla roller

Nu kommer nästa våg - TV3 gjorde inspelningarna av intervjuserien med Patrik och kända idrottsnamn före OS och i London har Expressen köpt hans tjänster som OS-krönikör. Nu ser vi resultatet och, ja, döm själva.

Trots att det gått 25 år så har ingen lyckats slå Patrik Sjöbergs svenska och europeiska rekord i höjdhopp. Med ribban på 2,42 meter gör det 47-åringen till världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna.

Han har vunnit såväl inomhus-VM som utomhus-VM, är fyrfaldig Europamästare och har tre OS-medaljer och ett bragdguld på prishyllan.

Med sina 199 cm är Patrik Sjöberg onekligen stor. Om man lägger till världsrekord, mängder av OS- och VM-medaljer och otaliga höjdhoppssegrar, eller bara frågar honom själv, så är han en av våra största idrottare någonsin.

Sjöbergs dryg humor

I ”Patrik möter” träffar han några av våra största idrottsstjärnor.

Det blir öppenhjärtiga samtal, en hel del sjöbergsk dryg humor och mer eller mindre osannolika tävlingar. Patrik drar sig inte för att ställa de obekväma frågorna, och utmanar världsstjärnorna på alla sätt han kan. Resultatet? TV3 utlovar nya sidor av idrottsstjärnorna.

I första avsnittet av Patrik möter går han husesyn hos vinimportören och trefaldiga världsmästaren Kajsa Bergqvist.

Vinkväll med Kajsa

Det blir givetvis en hel del karriärsnack och tillbakablickar höjdhoppare emellan. Men också bakgrunden till hur Kajsa redan som liten utvecklade en envishet och vinnarskalle.

Kajsa Bergqvist berättar också hur kändes när hon tidigare i år kom ut som bisexuell. Patrik Sjöberg, som hävdar att han är bäst på allt (ja, ALLT) utsätter Kajsa för ett allmänbildningstest samtidigt som hon kraschar en bil genom en husvagn.

Då Kajsa var skadad vid interjvun byter Patrik ut höjdhoppsutmaningen mot en vinprovartävling. Att det skulle vara ojämnt med tanke på att Kajsa Bergqvist är utbildad sommelier och vinimportör håller Patrik inte med om alls.

- Jag har druckit mer vin än du har sålt, säger Patrik.

Fakta

Patrik möter: Stefan Schwarz

Avsnitt 2, tisdag den 14/8 kl 21.00
Före detta fotbollsproffset och landslagshjälten Stefan Schwarz har efter två decennier utomlands nu återvänt till Sverige för att bli andretränare i Helsingborg. Det blir bilder och samtal från EM 1994, uppväxten i Söderkulla utanför Malmö och Stefan berättar om vad som hände när han 2003 anhölls av brittisk polis.
Patrik Sjöberg att utmanar Stefan Schwarz på en inkaststävling, och följer upp med att hävda att han kan slå den fruktade vänsterfoten och frisparksspecialisten Stefan i en strafftävling.


Patrik möter: Niklas Lidström

Avsnitt 3: Onsdag den 15/8 kl 21.00
Fyrfaldige Stanley Cup-mästaren och före detta Detroitbacken Niklas Lidström har röstats fram som den bäste europeiske spelaren i NHL genom tiderna. Han är också en av endast 17 spelare som har vunnit såväl OS, VM och Stanley Cup.
Niklas tar med Patrik på rundtur i sin barndoms Fagersta och berättar om vad som hände den enda gång i livet han faktiskt blev arg.
Patrik Sjöberg kollar om Niklas efter sin tid i USA har koll på det moderna Sverige. Och varför inte mångmiljonären Niklas Lidström hade fri bar på sitt bröllop. Sedan blir det hockeystraffar dem emellan.

Sven Essen (inte verifierad)

sön, 2012-08-05 21:34

1. Niklas Lidström

Om Niklas tar med sig Patrik i sin barndoms Fagersta så är Sjöberg förd bakom ljuset enär Niklas är uppväxt i Skogsbo strax utanför Avesta,, Vara ett tips från coachen.
Färjestad ärSHL-ishockeyns mest välmående förening, med ett eget kapital på 150 miljoner, men har nuryggen mot väggen och tvingas vinna fyra matcher i rad för att överleva kvartsfinalserien mot Rögle, på nionde plats i grundserien.
Ännu har inget lag i SHL:s historia, på 41 försök, lyckats med den bedriften.
 För Färjestads BK, tabelletta och mästare säsongen 2021-2022, totalt 10 SM-.guld och 21 finaler, har allt gått snett i jakten på 2024 års mästartrofé, Le Mat pokalen. 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.