Tommy Jacobson går upp i ringen

Tommy Jacobson valde att lämna sitt uppdrag som ordförande för Djurgården fotboll. Sitt engagemang för idrott och Djurgården har han fortfarande kvar. Men närmast ska han gå upp i ringen!
Huvudmatch blir en comeback för den förre svenske världsmästaren Rickard Nordstrand som kommer att boxas mot Sem Braan rankad som en av de nu bästa tio i världen.

 

Tommy Jacobson är styrelseordförande i Varenne Investment och Quesada Kapitalförvaltning.Det är hans profession. Men han är också styrelseordförande i Djurgården Kampsportförening och brinner för Djurgårdsandan, klubbens sociala projekt.

En man med många järn i elden...

54 år går han upp i ringen

Nu ska han därtill möta thailändaren Lexpet Kennorsing i en K1-match under den internationella utomhusgalan FightNight08.

Den 17 augusti arrangeras FightNight08 på Stockholm Stadion. Huvudmatch kommer att vara den förre svenske världsmästaren Rickard Nordstrand comeback mot Sem Braan som är rankad bland de nu tio bästa i världen.

En sensationell match på galan blir med den 54-årige Tommy Jacobson, med tre matchers erfarenhet, i den ena ringhörnan. Han möter den betydligt yngre Lexpet Kennorsing som har boxat 278 matcher på hög nivå.

Överskott till ett barnhem

- Jag har på senare år börjat träna K1 och kör flera pass i veckan. Adrenalinkänslan av att gå upp i ringen är bland det värsta och bästa jag varit med om. Men den här matchen handlar inte om mig, allt överskott från galan kommer att gå till barnhemmet Alldays Orphan Center i Sydafrika. Att jag går upp i en förmatch är en del i utmaningen av våra sponsorer, säger Tommy Jacobson.

- Med den här galan vill vi också lägga grunden för en årligen återkommande tävling för alla svenska utövare och fans av kampsport, avslutar Tommy Jacobson.

Arrangör av FightNight08 är DIF Kampsport där Tommy Jacobson är styrelse-ordförande. Verksamheten i DIF Kampsport med cirka 300 medlemmar bedrivs i nära samarbete med Djurgårdsandan.

Wayne Gretzky, världens kanske bäste ishockeyspelare genom tiderna, är delägare och marknadsförare i  Gold Town Games, ett företag i Skellefteå som utvecklar mobilspel. World Hockey Manager har blivit en succé i en rad länder. Gretzky upptäckte och tyckte själv om spelet när han fick testa lite tillsammans med en av sina söner hemma i Los Angeles.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.