Tommy Jacobson går upp i ringen

Tommy Jacobson valde att lämna sitt uppdrag som ordförande för Djurgården fotboll. Sitt engagemang för idrott och Djurgården har han fortfarande kvar. Men närmast ska han gå upp i ringen!
Huvudmatch blir en comeback för den förre svenske världsmästaren Rickard Nordstrand som kommer att boxas mot Sem Braan rankad som en av de nu bästa tio i världen.

 

Tommy Jacobson är styrelseordförande i Varenne Investment och Quesada Kapitalförvaltning.Det är hans profession. Men han är också styrelseordförande i Djurgården Kampsportförening och brinner för Djurgårdsandan, klubbens sociala projekt.

En man med många järn i elden...

54 år går han upp i ringen

Nu ska han därtill möta thailändaren Lexpet Kennorsing i en K1-match under den internationella utomhusgalan FightNight08.

Den 17 augusti arrangeras FightNight08 på Stockholm Stadion. Huvudmatch kommer att vara den förre svenske världsmästaren Rickard Nordstrand comeback mot Sem Braan som är rankad bland de nu tio bästa i världen.

En sensationell match på galan blir med den 54-årige Tommy Jacobson, med tre matchers erfarenhet, i den ena ringhörnan. Han möter den betydligt yngre Lexpet Kennorsing som har boxat 278 matcher på hög nivå.

Överskott till ett barnhem

- Jag har på senare år börjat träna K1 och kör flera pass i veckan. Adrenalinkänslan av att gå upp i ringen är bland det värsta och bästa jag varit med om. Men den här matchen handlar inte om mig, allt överskott från galan kommer att gå till barnhemmet Alldays Orphan Center i Sydafrika. Att jag går upp i en förmatch är en del i utmaningen av våra sponsorer, säger Tommy Jacobson.

- Med den här galan vill vi också lägga grunden för en årligen återkommande tävling för alla svenska utövare och fans av kampsport, avslutar Tommy Jacobson.

Arrangör av FightNight08 är DIF Kampsport där Tommy Jacobson är styrelse-ordförande. Verksamheten i DIF Kampsport med cirka 300 medlemmar bedrivs i nära samarbete med Djurgårdsandan.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”Våra beräkningar pekar mot att vi skulle gå med 17,6 miljoner back 2020 om allsvenskan startar i juni”, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.