Charlotte jagas av alla och några till

Charlotte Kalla framstår allt mera som den ende svenske skidåkaren med medaljchans i OS i Sotji. Intresset är därefter med hundratals förfrågningar om intervjuer och diverse åtaganden.
Charlotte Kalla får hundratals förfrågningar om intervjuer och andra åtaganden. Nu har skidförbundet bestämt att stänga av, dvs stoppa alla tänkbar förfrågningar. Foto: Lars Pehrson, TT Nyheter


Hon har övertygat under första delen av säsongen. Förväntningarna har stigit och att det gick något sämre i helgen gjorde henne visserligen besviken, men det är också enda gången som hon inte riktigt har lyckats.

Vill inte säga nej

31:a plats i Världscupsprinten i Davos hade Charlotte Kalla svårt att acceptera och hon var inte heller särskilt munter eller pratsam efteråt.

Det är just det. Det här är tjejen som annars vill vara öppen och visa en glad sida av sig själv. Hon ställer mer än gärna upp inför sponsorer och media.

Till den grad att det blir för mycket.

Nu är trycket värre än någonsin. OS kommer allt närmare och alla vill ha en del av Charlotte Kalla.

Hundratals förfrågningar

Landslagets presschef Torbjörn Nordvall berättar för Expressen om en exceptionell tillvaro.

Hela tiden kommer förfrågningar från omvärlden. Och det är det ena med det andra. Nordvall lyssnar till förfrågningarna och försöker sortera.

- Det är oändligt många. Det kommer nya varje dag. Det har varit flera hundra den här hösten.

Han fortsätter:

- Det som är knutet till tävlingarna är bara en del. Men så har vi en annan del: När tidningar som Vecko-Revyn, Hemmets Journal, Postens Tidning, Sjöräddningssällskapet vill ha sin bit av Charlotte.

Han blir tröttare än henne

Torbjörn Nordvall ska sedan prata med Charlotte som helst vill slippa säga nej.

- Hon är fantastisk duktig på att hantera det här. Jag undrar ofta hur Charlotte orkar med allt. Jag blir själv trött bara av följa allt från sidan, säger Nordvall till Expressen.

Men nu har han tagit ett beslut. Det vår vara nog, det måste finnas en klar gräns.

- Någonstans sliter ju det här på Charlotte. Så nu måste det bli några veckor där hon får möjlighet att koppla av, säger Nordvall.

"Nu stänger vi"

- Vi stänger ner runt Charlotte. 

Med tre placeringar på pallen finns det skäl att tro på en fortsatt bra säsong och nu ska nu hennes självförtroende stärkas ytterligare via några dagar med träning i Davos. 

Sedan flyger Charlotte Kalla hem till Sverige för att fira jul i Sundsvall och fortsatt träning.

Hinc Robur et securitas (inte verifierad)

ons, 2013-12-18 16:50

1. Vadå bara Kalla?

De senaste veckorna har Jessica Lindell-Vikarbyn, Kajsa Kling, Frida Hansdotter, VÖN, Mattias Hargin m.fl. Visat att dom kan vara i toppen. Kommer tabloiderna nu att tala om vi får 10-15 medaljer igen och sedan skriva om misslyckanden i stället för prestationerna i Sotji?

Hur  ansträngd situationen är i Östersunds FK beskrivs av dagens fakta – klubben har fått in drygt 7,7 miljoner kr, men behöver ytterligare 11 miljoner! Sedan den 1 september har klubben lyckats samlat in7,7 miljoner kronor av de tio miljoner kronorna som föreningen behöver kortsiktigt och av de 15 miljoner kronorna som behövs långsiktigt.

Sportprofilerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson expanderar sitt träningskonceptet WE och öppnar ett nytt träningscenter tillsammans med hälsoentreprenören Peter Bláha. 

Svaneholm Open lockade med några av världens bästa spelare till den nya tennisturneringen vid slottet. Men det kom alldeles för få åskådare och arrangemanget gick back. 

Arrangörsbolaget saknar pengar och kan inte betala räkningarna, enligt Sydsvenskan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nordea återkommer som landets ledande sponsor till tennis. Banken har en lång tradition som tennissponsor, allra senast för Nordic Light Open åren 2002–2008. Damturneringen i Båstad gällde det då, nu går banken all- in för både damtävlingen och herrturneringen, den som är en av tourens äldsta och mest populära tävlingar. Nu skaSwedish Open bli Nordea Open, en tvåveckors tennisfest sommaren 2020.

Rättigheter att sända stora idrottstävlingar i tV  halkar hit och dit. Köpslåendet är intensivt och som konsument är det inte lätt att alltid hänga med. De gäller att ha rätt abonnemang.

Glädjen över att SVT var tillbaka i en huvudroll vid ishockey-VM i fjol blev kortvarig. Förvisso är SVT kvar VM t o m 2023, men sedan tar Nent Group med Viasat-kanalerna, Viaplay, TV3 och TV6 tillbaka ett eget herravälde. Kontraktet är signerat och gäller fem år, 2024–2028.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.