Charlotte jagas av alla och några till

Charlotte Kalla framstår allt mera som den ende svenske skidåkaren med medaljchans i OS i Sotji. Intresset är därefter med hundratals förfrågningar om intervjuer och diverse åtaganden.
Charlotte Kalla får hundratals förfrågningar om intervjuer och andra åtaganden. Nu har skidförbundet bestämt att stänga av, dvs stoppa alla tänkbar förfrågningar. Foto: Lars Pehrson, TT Nyheter


Hon har övertygat under första delen av säsongen. Förväntningarna har stigit och att det gick något sämre i helgen gjorde henne visserligen besviken, men det är också enda gången som hon inte riktigt har lyckats.

Vill inte säga nej

31:a plats i Världscupsprinten i Davos hade Charlotte Kalla svårt att acceptera och hon var inte heller särskilt munter eller pratsam efteråt.

Det är just det. Det här är tjejen som annars vill vara öppen och visa en glad sida av sig själv. Hon ställer mer än gärna upp inför sponsorer och media.

Till den grad att det blir för mycket.

Nu är trycket värre än någonsin. OS kommer allt närmare och alla vill ha en del av Charlotte Kalla.

Hundratals förfrågningar

Landslagets presschef Torbjörn Nordvall berättar för Expressen om en exceptionell tillvaro.

Hela tiden kommer förfrågningar från omvärlden. Och det är det ena med det andra. Nordvall lyssnar till förfrågningarna och försöker sortera.

- Det är oändligt många. Det kommer nya varje dag. Det har varit flera hundra den här hösten.

Han fortsätter:

- Det som är knutet till tävlingarna är bara en del. Men så har vi en annan del: När tidningar som Vecko-Revyn, Hemmets Journal, Postens Tidning, Sjöräddningssällskapet vill ha sin bit av Charlotte.

Han blir tröttare än henne

Torbjörn Nordvall ska sedan prata med Charlotte som helst vill slippa säga nej.

- Hon är fantastisk duktig på att hantera det här. Jag undrar ofta hur Charlotte orkar med allt. Jag blir själv trött bara av följa allt från sidan, säger Nordvall till Expressen.

Men nu har han tagit ett beslut. Det vår vara nog, det måste finnas en klar gräns.

- Någonstans sliter ju det här på Charlotte. Så nu måste det bli några veckor där hon får möjlighet att koppla av, säger Nordvall.

"Nu stänger vi"

- Vi stänger ner runt Charlotte. 

Med tre placeringar på pallen finns det skäl att tro på en fortsatt bra säsong och nu ska nu hennes självförtroende stärkas ytterligare via några dagar med träning i Davos. 

Sedan flyger Charlotte Kalla hem till Sverige för att fira jul i Sundsvall och fortsatt träning.

Hinc Robur et securitas (inte verifierad)

ons, 2013-12-18 16:50

1. Vadå bara Kalla?

De senaste veckorna har Jessica Lindell-Vikarbyn, Kajsa Kling, Frida Hansdotter, VÖN, Mattias Hargin m.fl. Visat att dom kan vara i toppen. Kommer tabloiderna nu att tala om vi får 10-15 medaljer igen och sedan skriva om misslyckanden i stället för prestationerna i Sotji?

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.