Guldhjälten blir klubbdirektör

En guldhjälte från 1989 blir ny klubbdirektör i IFK Norrköping. Magnus ”Munken” Karlsson har antagit uppgiften.
Magnus "Munken" Karlsson har haft en längtan tillbaka till IFK Norrköping. Nu uppstod chansen när han blev erbjuden att bli ny klubbdirektör och han sa omgående ja till jobbet. Foto: IFK Norrköpings hemsida


Mellan åren 1987-91 var han högerback i IFK Norrköping  och gjorde 88 matcher, fem mål och bidrog till SM-guldet 1989.

- Jag har alltid känt mig hemma här. Det är klubben i mitt hjärta, säger Magnus "Munken" Karlsson.

En lagspelare

Han kommer från pensionsbolaget SPP där han haft ett antal ledande befattningar inom bland annat försäljning och Human Resources. Han har varit tränare för Eskilstuna City i division II och även hjälpt till i damlaget Eskilstuna United fram till 2011.

- Jag har inte släppt fotbollen och har hållit fotbollsnerven vid liv. I min civila karriär har jag haft nytta av att kunna översätta lagidrott in i jobbet och veta hur man får ihop ett framgångsrikt lag.

- Jag var en spelare som tog ansvar för lagets resultat och det symboliserar mig bra. En lagspelare som tror på samarbeten och starka team.

Stark längtan

Han har haft en längtan tillbaka till Idrottsparken som i dag heter Nya Parken.

- Jag har saknat pulsen och känslan inom fotbollen. Jag var på Tele2 i somras och såg IFK vinna mot Djurgården i somras. Det är svårslaget. Det känns riktigt bra att vara med igen.

Han kan staden, klubben och tror att det finns stora möjligheter för IFK att etablera sig i det allra översta skiktet.

Fansen har en längtan efter större framgångar och IFK:s ordförande Peter Hunt talar om att erövra pokalen.

- En tydlig vision som är realistisk över tid. Det finns ingen anledning att tro något annat, säger ”Munken”.

- Traditionen är stark i Norrköping och hela marknaden, med bland annat samarbetspartners och supportrar, är helt klart jämförbar med till exempel Borås och andra jämförbara städer.

Peter Hunt ser möjligheter

Peter Hunt står bakom värvningen:

- Tidigt när vi började rekryteringen fanns Magnus namn i luften. Han passar ypperligt i den kravprofil vi har, det är ett svårt jobb men vi tror att vi har hittat rätt person. Vi är väldigt glada.

- "Munken" gör uppoffringar för att komma hit. Det är ett bra tecken. Det finns andra värden i hans värld än att bara göra ekonomisk karriär. Det är ett utsatt jobb. Han kommer heller inte till något dukat bord, men han är trygg i sig själv, säger ordföranden Peter Hunt.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.