Marcus och Djurgårdens har egen lösning

Att lönen sänks har många spelare drabbats av när ett lag degraderas i seriesystemet. Det var just vad som hände Marcus Nilson, men efter en rättstvist har arbetsdomstolen dömt Djurgården att betala nära 1 miljon kronor.
Djurgården ska enligt arbetsdomstolen betala nära 1 miljon kronor till Marcus Nilson efter schismen runt hans kontrakt. Nu visar det sig att Marcus Nilson och Djurgården har samtal om alternativa lösningar.


Arbetsdomstolen anser att Marcus Nilsons dåvarande arbetsgivare, Djurgårdens hockey, avskedade honom utan laga skäl.

Stämde Djurgården

Djurgården och Nilson kom att ha rakt motsatta uppfattningar efter att klubben ramlat ur dåvarande elitserien 2012. Då ansåg klubben att man hade rätt att sänka hans löns, vilket inte 35-åringen accepterade.

Nilson som hade två år kvar på kontraktet vägrade att acceptera förslaget och ansåg sig tvungen att lämna klubben och spela vidare i HV71 i Jönköping.

Arbetsdomstolen anser att Djurgården inte hade rätten att sänka lönen eller avsluta kontraktet i förtid. I uppgörelsen fanns det inte tillräcklig lydelse om att det var möjligt i händelse av att laget åkte ur högsta serien. 

Månadslönen sänktes

Klubbytet innebar att han fick 25 000 kr mindre i månadslön och just den mellanskillnaden, upp till 250 000 kronor, krävde han att Djurgården skulle betala eftersom två år egentligen återstod av kontraktet.

Arbetsdomstolen ger nu alltså Nilson rätt och Djurgården måste betala 24 031 kronor från från maj 2012 till november 2013, då Nilsons kontraktstid tog slut.

Sluträkningen blir nära 1 miljon kronor, inklusive ränta och ersättning för rättegångskostnader om 125 000 kr.Det är fackförbundet unionen tillsammans med spelarfacket Sico som har företrätt Nilson.

Men fallet är därmed inte avslutat. Nu har Djurgården och Marcus Nilson diskuterat olika lösningar. På klubbens hemsida hävdas "Med hänsyn till parternas avsikt, de ekonomiska förutsättningar som gäller för spel i HockeyAllsvenskan, Djurgården Hockeys ekonomi samt att han inte vill skada Djurgården Hockey har Marcus Nilson utfäst att inte utkräva hela det tilldömda ersättningsbeloppet. Avståendet av ersättning kan ske i olika former och kombinationer, exempelvis att Marcus är med och tecknar aktier i en kommande nyemission som Djurgården Hockey avser att påbörja alternativt andra former av avstående. Djurgården Hockey och Marcus skall omgående sätta sig ned och hitta en överenskommelse som gagnar båda parter."

I artikeln hänvisas också till "Domen kan därför stor principiell innebörd för samtliga klubbar i SHL och Hockeyallsvenskan" och därför ska en översyn ske.

Morrande (inte verifierad)

mån, 2015-01-12 22:14

1. MN

KG Vill ödmjukt påpeka att jag som följt DIF fotboll o hockey sedan 60- talet hoppas innerligt att ryktena om Nilsson är osanna. Vi har få stjärnor och har med tanke på det och 7 miljonersrånet presterat bra. Vår lagmoral är alltså superviktig och vi kan inte riskera den även om han spelar gratis! Det sista vi behöver är bojkott, publiktapp och interna motsättningar! Titta på borta/ hemmafacit vad vår publik betyder... Vad en acceptans att MN kommer , även om han spelar gratis i skam över sitt tidigare beteende, innebär är svårt att säga men att det är negativt för vår lagmoral, våra publikintäkter och vår fina stämning är självklart! Skulle en enda krona betalas till Nilsson av de pengar jag och andra samlat in får det fruktansvärda konsekvenser! En gubbe som jag bidrar helt enkelt aldrig mer, medan många yngre säkert bojkottar. Jag led när klacken bojkottade och vi var 4000 på Globen ibland! Just denna typ av okänslighet från dåvarande ledning var orsaken! Låt oss lära av detta! Om MN fortf hotar att kräva de pengar han har juridisk rätt till, om han ej får spela av dem, är han en usel person, men ge honom hellre pengarna än släpp in honom i vårt omklädningsrum! Hoppas detta bara är rykten och att ingen i ledningen är omdömeslös nog att ens överväga MN som ett alternativ! Det verkar tyvärr vara sant! Om styrelsen riskerar balansen i vårt överpresterande billiga dag för en överårig svikare som varit svindyr för klubben historiskt och inte spelat bra på många år och samtidigt riskerar relationen m fansen som tagit år att repara sedan tidigare lednings katastrof - " diplomati", är omdömeslösheten så monumental att man bör avgå! Rekrytering handlar om riskmimimering och uppsidsn i potential skall vara större än nedsidan! Här är potentialen gigantisk på nersidan och uppsidsn liten! En dåraktig rekrytering!

När Stjernfors Golfklubb drevs i konkurs av en privat aktör tog medlemmarna saken i egna händer. Ett år senare är banan iordningsställd, caféet bemannat och optimismen på topp. Klubbens nystart har finansierats med bland annat bidrag från Sparbankens ägarstiftelse.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.