Challe Berglund delägare i bolag

Challe Berglund lämnar hockeyn. Han slutar i Djurgården och går över till näringslivet. Nu har har klubben börjat jakten på en ny sportchef.
Challe Berglund lämnar hockeyn. Han blir delägare i ett bolag och tycker att tidpunkten att göra något annat är den rätta.

 

- Jag jobbar augusti ut och ha fullt fokus på att få Djurgården slagkraftigt inför hösten, säger Berglund.

När Challe Berglund kom in i Djurgården var det som tränare. Det blev sedermera även ett sportchefsjobb och till slut enbart ett sportchefsjobb.

Vemodigt

- Det är klart att det är med vemod jag kliver av men det känns som rätt tillfälle att göra det med tanke på att vi tog steget upp. Jag har inte varit helt tillfreds med sportchefsrollen. Men jag ville vara lojal mot Djurgården. Nu när vi klarade oss tillbaka så känns det okej att stänga boken.

Två år i Hockeyallsvenskan har inneburit mycket och hårt jobb för att återbörda Djurgården.

- Det har varit en tuff tid men samtidigt har mycket varit roligt. Vi har hela tiden haft ett stort stöd med en fantastisk publik. Ingen arena har bättre stämning och även ute i landet har supportrar mött upp. Jag fick hoppa in i kvalserien och den var det tufft förra året och även i år. Men att få ta upp Djurgården blev ett perfekt avslut för mig.

Ska driva ett företag

Framöver väntar alltså ett jobb i näringslivet.

- Jag blir delägare i ett vanligt bolag. Jag tyckte att det passade bra nu, att komma in i det vanliga näringslivet och driva företaget på ett bra sätt.

Challe Berglund är en djurgårdare ut i fingerspetsarna och kommer så klart att vara involverad i klubben även i framtiden.

- Framöver kommer jag fortfarande att gå på matchern men mer som åskådare. Sedan hoppas jag även kunna hjälpa till lite ekonomiskt, som att hitta sponsorer. Jag kommer definitivt vara aktiv och bidra till Djurgården ändå.

Fortsätter hjälpa till

Men än är inte jobbet över utan det är nu det kanske viktigaste arbetet påbörjas.

- Jag kommer att jobba vidare över sommaren med spelschemat, truppen, träningsmatcher och Champions Hockey League. Jag jobbar augusti ut och har fullt fokus på att få Djurgården slagkraftigt inför hösten.

Djurgårdens sportsliga verksamhetschef K-G Stoppel arbetar nu med rekryteringen av Challe Berglunds efterträdare. Samtidigt känner han sig väldigt trygg med det värvningsarbete som kommer att ske över sommaren.

- Det är förstås väldigt tråkigt att han slutar men vi har full förståelse för att han vill söka en ny utmaning utanför hockeyn, säger K-G Stoppel.

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Haninge kommun storsatsar på barn och ungas hälsa – med hjälp av Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige. Satsningen ska få skolbarn i kommunen att röra på sig och äta lite sundare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.