Challe Berglund delägare i bolag

Challe Berglund lämnar hockeyn. Han slutar i Djurgården och går över till näringslivet. Nu har har klubben börjat jakten på en ny sportchef.
Challe Berglund lämnar hockeyn. Han blir delägare i ett bolag och tycker att tidpunkten att göra något annat är den rätta.

 

- Jag jobbar augusti ut och ha fullt fokus på att få Djurgården slagkraftigt inför hösten, säger Berglund.

När Challe Berglund kom in i Djurgården var det som tränare. Det blev sedermera även ett sportchefsjobb och till slut enbart ett sportchefsjobb.

Vemodigt

- Det är klart att det är med vemod jag kliver av men det känns som rätt tillfälle att göra det med tanke på att vi tog steget upp. Jag har inte varit helt tillfreds med sportchefsrollen. Men jag ville vara lojal mot Djurgården. Nu när vi klarade oss tillbaka så känns det okej att stänga boken.

Två år i Hockeyallsvenskan har inneburit mycket och hårt jobb för att återbörda Djurgården.

- Det har varit en tuff tid men samtidigt har mycket varit roligt. Vi har hela tiden haft ett stort stöd med en fantastisk publik. Ingen arena har bättre stämning och även ute i landet har supportrar mött upp. Jag fick hoppa in i kvalserien och den var det tufft förra året och även i år. Men att få ta upp Djurgården blev ett perfekt avslut för mig.

Ska driva ett företag

Framöver väntar alltså ett jobb i näringslivet.

- Jag blir delägare i ett vanligt bolag. Jag tyckte att det passade bra nu, att komma in i det vanliga näringslivet och driva företaget på ett bra sätt.

Challe Berglund är en djurgårdare ut i fingerspetsarna och kommer så klart att vara involverad i klubben även i framtiden.

- Framöver kommer jag fortfarande att gå på matchern men mer som åskådare. Sedan hoppas jag även kunna hjälpa till lite ekonomiskt, som att hitta sponsorer. Jag kommer definitivt vara aktiv och bidra till Djurgården ändå.

Fortsätter hjälpa till

Men än är inte jobbet över utan det är nu det kanske viktigaste arbetet påbörjas.

- Jag kommer att jobba vidare över sommaren med spelschemat, truppen, träningsmatcher och Champions Hockey League. Jag jobbar augusti ut och har fullt fokus på att få Djurgården slagkraftigt inför hösten.

Djurgårdens sportsliga verksamhetschef K-G Stoppel arbetar nu med rekryteringen av Challe Berglunds efterträdare. Samtidigt känner han sig väldigt trygg med det värvningsarbete som kommer att ske över sommaren.

- Det är förstås väldigt tråkigt att han slutar men vi har full förståelse för att han vill söka en ny utmaning utanför hockeyn, säger K-G Stoppel.

Elitserien i bandy har ännu inte startat , men det är ändå händelserikt. Licensnämnden har nämligen agerat och beslutat om elitlicens för säsongen 2020/21. Fem föreningar är utpekade.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.