Första kvinnan som leder STCC

STCC får för första gången en kvinna som styrelseordförande i Marika Skärvik. Det sker sedan Karl Eklöf, arvtagare till Stadium, hoppar av.
Karl Eklöf vill nu lägga all energi på Stadium och lämnar styrelsejobbet i STCC.

 

Marika Skärvik har utsetts till ny styrelseordförande för racingorganisationen STCC, Scandinavian Touring Car Corporation AB. Marika Skärvik har varit ledamot av STCC:s styrelse sedan 2009.

Ny generation inom motorsporten

-  Jag ser fram emot att få vara med och utveckla STCC in i framtiden, säger Marika Skärvik. 

- Vi ser en ny generation aktiva som är på väg att etablera sig på elitnivå och vi ska också se till att attrahera en ny och yngre publik för att lyfta motorsporten.

- Marika har gedigen erfarenhet och intresse av motorsport, säger Rickard Pålsson, delägare i STCC tillsammans med bröderna Daniel och Filip Sporre.

Marika Skärvik har en bakgrund IT-sektorn på Microsoft och Tieto och jobbat mycket med utveckling och tillväxt av företag. Hon jobbar också med matchmaking efter att ha grund sitt egna bolag, Mentorius AB.

Eklöf leder Tysklandssatsning

Förre styrelseordföranden Karl Eklöf, son till Ulf som är grundare till kedjan, lämnar sitt uppdrag i STCC för att med full kraft ägna sig åt sportkedjan Stadiums etablering i Tyskland.

I mars 2012 deklararerades att Karl Eklöf, vice VD, delägare och medlem av ägarfamiljen till Stadium, gick in som delägare i STCC AB vid sidan av Rickard Pålsson som också är Karl Eklöfs svåger. Då hade Eklöf vid sidan av sina övriga uppdrag inom Stadium-gruppen suttit i styrelsen för STCC AB sedan 2008.

Nu säljer han sin andel och de nya ägarförhållandena innebär  att Daniel Sporre intar en plats i styrelsen som nu består av Marika Skärvik, styrelseordförande och ledamöterna Rickard Pålsson, Daniel Sporre samt vd:n Bob Huzell.

STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm.  

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.