Fotbollens nye generalsekreterare

Håkan Sjöstrand, för närvarande marknadsdirektör på ICA Sverige, blir ny generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet. Valet visar på förbundets egen syn på vad som måste förbättras i arbetet.
Håkan Sjöstrand, med stark bakgrund hos både Svenska Spel och Ica, blir fotbollens nye generalsekreterare.

 

- Det känns väldigt bra, lite som att komma hem faktiskt, säger han.

I februari inledde fotbollsförbundet processen med att rekrytera en ny generalsekreterare efter Mikael Santoft, 63, som tidigare i år meddelade att han önskade lämna sitt uppdrag och pensionera sig efter nästan fem år vid rodret.

En marknadsdirektör

Nu är förbundsstyrelsen framme vid sitt beslut om efterträdaren.

Valet föll på Ica Sveriges nuvarande marknadsdirektör Håkan Sjöstrand, 47, som även har ett förflutet som affärsområdeschef på Svenska Spel och inte minst som fotbollsspelare i såväl moderklubben Skiljebo SK som Gefle IF i dåvarande division 1.

Han får ett av fotbolls-Sveriges svåraste jobb. Den kommersiella delen av förbundet kräver en person som kan hålla många bollar i luften...

Friends Arena, marknadsarbetet,  en snar framtid utan en viss Zlatan, huliganproblematiken...

Från Svenska Spel och Ica

Annat det än att stå i kassan i en butik. För det var där allt började på 80-talet. Håkan Sjöstrand jobbade då på Ica Kvantum hemma i Västerås.

Han blev sedermera affärsområdeschef för Svenska Spels spel och lotterier och hade ansvaret för samtliga varumärken inom området, även kommunikation och marknadsföring.

Han handplockades till det nuvarande jobbet som marknadsdirektör hos Ica.

- Håkan Sjöstrand kommer att tillföra mycket kraft och kompetens i vårt fortsatta utvecklingsarbete och blir exakt den viktiga motor vi behöver, säger Karl-Erik Nilsson, förbundsordförande.

Der dröjer dock innan Håkan Sjöstrand kan börja sitt nya arbetet. I dagsläget uppges 15 november vara ett startdatum, men här kan parterna troligen komma överens om en tidigare entré. Under tiden tar förbundets jurist, Krister Malmsten, hand om rollen som generalsekreterare. Mikael Santoft lämnar förbundet den sista augusti.

lasse b (inte verifierad)

ons, 2014-05-21 13:57

1. intressant; ja, fotboll

intressant; ja, fotboll numera är ju mera marknad än idrott ...

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.