Entreprenör blir ny vd för STCC

Jonas Lundin, tidigare koncernchef för måleriföretaget Sandå, blir ny VD för STCC. Lundin går också in som ny delägare i bolaget vid sidan av Rickard Pålsson och bröderna Daniel och Filip Sporre.
STCC-organisationen genomgår ett flertal förändringar och får bl a en ny vd i Jonas Lundin.

 

STCC AB som bildades 1996 äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC och driver också verksamheten. Nu genomgår ledningen stora förändringar.

Lundin med rätt bakgrund

Jonas Lundin kommer efter ett år som ansvarig för STCC-teamens organisation. Han har stor stor erfarenhet från näringslivet som koncernchef för Sandå Sverige, Sveriges största koncern inom golv och måleri med en omsättning på 1,4 miljarder kronor, och tidigare har han byggt upp Kumlins Måleri som 2007 slogs ihop med Sandå. 

Under sin tid i Sandå var han också engagerad som sponsor till STCC-teamet WestCoast Racing – dessutom har han ett förflutet som aktiv inom både rally och racing.

- Jag har varit delaktig i branschen från flera olika perspektiv vilket jag tror är viktigt för att utveckla STCC och RallyX, säger Jonas Lundin som tror att elitracing och rallycross har en enorm kommersiell potential.

STCC:s styrelseordförande Marika Skärvik är övertygad om att STCC nu stärker sin kraft:. 

- Jonas Lundin har med sin bakgrund inom motorsport och från ledande befattningar i svenskt näringsliv rätt bakgrund för att driva svensk elitracing.

Huzell får nya uppdrag

Det är den tidigare huvudägaren Rickard Pålsson som tillsammans med Bob Huzell har arbetat fram den lösning som nu mynnar ut i att Jonas Lundin tar över VD-rollen i STCC. 

Samtidigt innebär förändringen att Bob Huzell efter sju år som VD för STCC övertar Rickard Pålssons plats i styrelsen. Samtidigt kommer Huzell att fortsätta arbetet med att utveckla RallyX, det nya rallycrossmästerskap som sedan i år ingår i STCC:s produktportfölj.

- Jag har arbetat tillsammans med Bob under många år och nu när jag inte längre är största ägaren i STCC tar jag med mig honom för nya uppdrag och då som vice VD i Veidec Group samtidigt som han tillvaratar mina intressen i STCC, säger Rickard Pålsson.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.