Helsingborg sparkar klubbdirektören

HIF:s version: Efter nio år har Helsingborgs IF:s styrelse och klubbdirektör Paul Myllenberg enats om att gå skilda vägar. Myllenbergers version: Jag blev överraskad, Claes Ohlsson kontaktade mig och meddelade att styrelsen tagit beslutet.
Oroligheter på Olympia, dödsmisshandeln som ledde till att supporters skulle tvingas skriva på personliga kontrakt, en besvärlig ekonomi, arenabygget som blev uppskjutet, frågetecken i spelartruppen och han var aktuell för ett annat jobb. Till slut tog HIF:s styrelse beslutet att säga upp klubbdirektören Paul Myllenberg. Foto: TT

 

HIF kommunicerar att klubben behöver en nystart för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten. Och då betraktas ett byte av klubbdirektör som ett naturligt steg i en sådan förändring.

"Stort samförstånd"

- När vi presenterade detta för Paul fanns det ett stort samförstånd om att vi skulle gå skilda vägar. Jag och styrelsen är mycket tacksamma för Pauls insatser under den mest sportsligt framgångsrika perioden i HIF:s historia, säger Claes Ohlsson, ordförande i Helsingborgs IF, i ett pressmeddelande.

I själva verket vill HIF byta klubbdirektör och efter ett styrelsemöte stod beslutet klart.                          

- Jag blev överraskad av beskedet. Jag blev kontaktad av Claes Ohlsson som meddelade att styrelsen kommit fram till beslutet. Det kom som en stor överraskning, säger Paul Myllenberg, till SVT Sport. 

Bara några dagar kvar

I HIF:s version låter det så här:

- När jag tillträdde som klubbdirektör ville jag ge jobbet fem tio år år för att driva igenom de förändringar som krävdes då. Det blev ganska exakt nio intensiva och positiva år. När styrelsen berättade att de ville förändra rollen var beslutet ganska enkelt, säger Paul Myllenberg.

Paul Myllenberg har varit HIF:s starke man sedan 2005. På senare tid har turbulensen varit omfattande. Klubbens bristande ekonomi, en Djurgården-supporter misshandlades till döds, han själv har varit hotad och det framkom också att han var aktuell som Svenska Fotbollsförbundets nye generalsekreterare.

Det jobbet fick han inte och nu mister han jobbet i HIF, där han bara har några få dagar kvar.

Paul Myllenberg lämnar sin tjänst den 1 juli och Joel Sandborg, kommersiell chef för HIF, kommer att ta över som t f klubbdirektör till dess att en ny klubbdirektör är anställd. 

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.