Tommy Boustedt ny generalsekreterare

Tommy Boustedt tar steget upp och går från att vara utvecklings- och landslagschef till att bli ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet från och med måndagen den 15 september 2014.
Här trivs Tommy Boustedt allra bäst, i båset i full coachning av ett lag. men nu byter han från träningsoverall till kostym och blir ny generalsekreterare, Foto: Janerik Henriksson, TT

 

Sedan Mikael Peterson slutade för ett år sedan har tjänsten stått tom, men tar alltså Tommy Boustedt över.

- Jag är glad, stolt och hedrad att ha fått förtroendet att leda Svenska Ishockeyförbundet, säger Tommy Boustedt.

Älskar ishockey

Han har alltid älskar ishockey och ägnat sig åt ledaruppgifter hela livet. Det började 1979 i Hammarbys juniorlag, då som 20-åring. Efter ett antal år i Hammarby och något inhopp i Nacka gick han till Djurgården, Vita Hästen, Linköping och Västra Frölunda.

De senaste åren har han varit general manager med olika uppdrag i förbundet där han också har hyllats för sitt engagemang inom ungdomshockeyn och talangutveckling.

- Först var tveksam, jag har ju redan Sveriges bästa hockeyjobb. Men jag får bättre möjligheter att påverka, säger han.

Under senare år har han engagerat sig i Bajen Fans Hockey (som bildades efter Hammarbys konkurs) och han har också hoppat in som biträdande förbundskapten.

"Har redan bästa jobbet"

- Eftersom jag brinner för ishockeyn i största allmänhet och svensk ishockey i synnerhet kommer jag att göra allt som står i min makt för att detta ska bli bra. Jag förstår allvaret i uppdraget och ska kämpa för svensk ishockeys bästa, säger Tommy Boustedt.

Han har också jobbat som expertkommentator hos Viasat.

- Vi är från styrelsens sida glada att Tommy Boustedt antar denna utmaning som generalsekreterarrollen innebär.  Han har uppvisat mycket goda resultat i sitt tidigare arbete som utvecklings- och landslagschef och vi ser därför med förväntan fram mot ett fortsatt gott samarbete, säger Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Henrik Haraldsson blir ny utvecklingschef med ansvar för de yngre landslagen. Tjänsten som landslagschef får ett annat utseende i framtiden.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.