Tommy Boustedt ny generalsekreterare

Tommy Boustedt tar steget upp och går från att vara utvecklings- och landslagschef till att bli ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet från och med måndagen den 15 september 2014.
Här trivs Tommy Boustedt allra bäst, i båset i full coachning av ett lag. men nu byter han från träningsoverall till kostym och blir ny generalsekreterare, Foto: Janerik Henriksson, TT

 

Sedan Mikael Peterson slutade för ett år sedan har tjänsten stått tom, men tar alltså Tommy Boustedt över.

- Jag är glad, stolt och hedrad att ha fått förtroendet att leda Svenska Ishockeyförbundet, säger Tommy Boustedt.

Älskar ishockey

Han har alltid älskar ishockey och ägnat sig åt ledaruppgifter hela livet. Det började 1979 i Hammarbys juniorlag, då som 20-åring. Efter ett antal år i Hammarby och något inhopp i Nacka gick han till Djurgården, Vita Hästen, Linköping och Västra Frölunda.

De senaste åren har han varit general manager med olika uppdrag i förbundet där han också har hyllats för sitt engagemang inom ungdomshockeyn och talangutveckling.

- Först var tveksam, jag har ju redan Sveriges bästa hockeyjobb. Men jag får bättre möjligheter att påverka, säger han.

Under senare år har han engagerat sig i Bajen Fans Hockey (som bildades efter Hammarbys konkurs) och han har också hoppat in som biträdande förbundskapten.

"Har redan bästa jobbet"

- Eftersom jag brinner för ishockeyn i största allmänhet och svensk ishockey i synnerhet kommer jag att göra allt som står i min makt för att detta ska bli bra. Jag förstår allvaret i uppdraget och ska kämpa för svensk ishockeys bästa, säger Tommy Boustedt.

Han har också jobbat som expertkommentator hos Viasat.

- Vi är från styrelsens sida glada att Tommy Boustedt antar denna utmaning som generalsekreterarrollen innebär.  Han har uppvisat mycket goda resultat i sitt tidigare arbete som utvecklings- och landslagschef och vi ser därför med förväntan fram mot ett fortsatt gott samarbete, säger Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Henrik Haraldsson blir ny utvecklingschef med ansvar för de yngre landslagen. Tjänsten som landslagschef får ett annat utseende i framtiden.

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.