Många sökande till chefsjobb

Drygt 50 personer anmälde sitt intresse för jobbet. Arbetsbeskrivningen var rak – förverkliga omstruktureringen, Vision 2020. Nu har förbundet hittat sin nye generalsekreterare.
Här är han, Gymnastikförbundets nye generalsekreterare, Jonas Fyrberg, som nu ska leda medlemmarna mot Vision 2020.

 

Läs i dag också:

Varje år försvinner flera hundra klubbar

"Peab köper ut fotbollförbundet på Friends"

De har tjänat 79 miljoner på en tävling


Johan Fyrberg tar över från 1 december och har nu träffat alla regionalt och centralt anställda vid en kick off. 

Tidigare yrkesofficer

Det är en 42-åring före detta yrkesofficer som en stor del av sitt yrkesliv jobbat inom ridsporten och hästnäringen. 

Han är organisationskonsult med fokus på att få människor att växa. 

Frågan är vad som lockade honom till Gymnastikförbundet?

- En lång tradition, en idrott som utvecklats över tid, världsomspännande och att den har många former och uttryck. 

Bakgrund i ridsporten

Fyrberg betonar också det gemensamma med ridsport som en av de största kvinno- och ungdomsidrotterna. 

- Sedan lockas jag av det ambitiösa utvecklingsarbete som gymnastiken är mitt i.

Han inser att jobbet kommer att handla mycket om ekonomi.

- De ideella verksamheterna utmanas av marknadsekonomin. Men vi är inte företag där man bestämmer ’uppifrån’. Allt viktigt sker i föreningarna och för att lyckas måste man nå och motivera människor i de frågor de brinner mest för. 

- Två andra viktiga uppgifter är mer utåtriktade. Att vara en tung aktör i det idrottspolitiska arbetet och se till att gymnastiken syns och får erkännande för det arbete man gör inte minst inom breddverksamheten, avslutar Johan Fyrberg. 

Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.