Inte rikast, men mest omskriven

En av de rika bland många rika. Men listan över Sverige miljardärer innehåller ingen annan som det det skrivs lika mycket om. Zlatan Ibrahimovics slår dem allihopa som rubriknamn.
Zlatan unnar sig en hel del, förnämliga våningar och hus, exklusiva flygresor och en flotta av fordon. Men varför inte? Foto: TT

 

Dagens Zlatan. Det är inte en fråga om det ska finnas något att läsa, utan vad.

Så är det. Det är få dagar med tidningssidor eller sajter utan något om vad Zlatan har gjort, ska göra eller borde ha gjort.

Alltid något

Han gör det ena med det andra.

Han spelar fotboll, han beter (!) sig, han gör reklamjobb,  han köper ett hus eller lägenhet någonstans, han går utanför ytterdörren, det räcker.

Och ni läser. De visar alla undersökningar, Zlatan lockar till läsning. Om han så bara haltar lite…

Nu har Veckans Affärer kartlagt landets rika eller rättare sagt, landets rikaste.

Det finns 147 miljardärer. Bara i år har det tillkommit 17 personer.

Här är han en nykomling

Zlatan Ibrahimovic hör till gruppens nykomlingar. Och nu tycks han anstränga sig för att dra in ännu mer pengar. På ålderns höst tar han kanske varje chans, men oavsett, han är flitig. Håller han på så här under 2015 lär han avancera på miljardlistan.

Eller som Veckans affärers konstaterar i en kommentar till var och en, men just i Zlatans fall:

"Att vara störst i fotbollsvärlden betyder även feta lönekuvert. I år tjänar stjärnan 140 miljoner på att spela fotboll, och miljoner därtill på att köra Volvo. Han gillar dock att spendera och hade kunnat gå in flera platser högre på denna lista om det inte vore för diverse resor med privatjet och en hel drös bilar." 

Få nära idrotten

Han är ensam idrottaren. Noterbart, att det är över huvud taget är få med någon som helst anknytning till idrott. Men de har väl haft jämnt göra ändå.

Zlatan bedöms vara god för 1 miljard.

Vilka tampas han då med?

I första hand Ingvar Kamprad, förstås, med sina fantastiska 550 miljarder.   

Här är topplistan 

1. Ingvar Kamprad, 550 miljarder, 88 år, Älmhult, IKEA

2. Stefan Persson, 215 mdr, 67 år, Danderyd, Hennes & Mauritz

3. Hans Rausing, 89 mdr, 88 år, Sussex, Tetra Laval

4. Antonia Ax:son Johnson, 59 mdr, 71 år, Upplands Väsby, Axel Johnson

5. Ane Uggla, 58 mdr, 66 år, Stockholm - AP Möller Maersk

6. Melker Schörling, 39 mdr, 67 år, Stockholm, Securitas

7. Frederik Paulsen, 35 mdr, 64 år, Lausanne, Ferring

8. Jörn Rausing, 30 dr, 53 år, London, Tetra Laval

8. Finn Rausing, 30 mdr, 58 år, Stockholm, Tetra Laval

8. Kirsten Rausing, 30 mdr, 61 år, Suffolk, Tetra Laval

142. Zlatan Ibrahimovic, 1 mdr, 33 år, Paris, Fotboll 

Läs mer

Wayne Gretzky, världens kanske bäste ishockeyspelare genom tiderna, är delägare och marknadsförare i  Gold Town Games, ett företag i Skellefteå som utvecklar mobilspel. World Hockey Manager har blivit en succé i en rad länder. Gretzky upptäckte och tyckte själv om spelet när han fick testa lite tillsammans med en av sina söner hemma i Los Angeles.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.